in

Je eigen pistachenootjes boom hebben? Wij laten zien hoe je dat doet met een pistachenootje uit de supermarkt!

Soms heb je van die dingen waar je geen genoeg van kan krijgen, zoiets als pistachenoten. Als je er eentje neemt dan kan je net meer stoppen.

Misschien heb jij het met iets anders maar wat als je je eigen pistache boom kon planten. Natuurlijk wanneer je in de supermarkt haalt heb je ze sneller maar toch…..je eigen pistacheboom in je tuin is toch geweldig. Je kan deze boom laten groeien met de pistachenoten uit de supermarkt. Had je vast niet verwacht hé!! Kijk zelf maar en het is makkelijker dan dat het lijkt!!

In de supermarkt koop je een zakje pistachenootjes. Let er wel op dat niet de gebrande variant koopt. Doe wat pistachenootjes zonder schil in een glas met water.

Lees ook  Koen verkoopt zijn huis van drie jaar oud voor amper 49.500 euro (maar je moet het wel zelf ophalen)

Het pistachenootje zal ontkiemen. Laat het pistachenootje een hele nacht weken in het water en ze zullen groter worden dan in de schil waar ze in zaten.

Pak wat vellen keukenpapier en plaats deze op een schoteltje en leg hier de geweekte pistachenoten op. Dek de pistachenoten af met nog een aantal vellen keukenpapier. Zorg er voor dat het papier steeds vochtig blijft. Zet het schoteltje in de zon. Na ongeveer 7 dagen zullen er kleine wortels komen uit de pistachenoten.

Nu kan je het pistachenootje in het potje met aarde doen. Vul een potje met aarde en maak er een gat in waar je het pistachenootje met wortels in kan doen. Met behulp van een potlood kan een mooi gaatje maken. Geef het pistachenootje eerst even heel veel water en daarna geef het regelmatig water. Plaats de pot in de zon.

Lees ook  Gevaar voor agenten: criminele Telegramgroepen jagen op hun namen en adressen

Je toekomstige pistacheboom kan je al zien na 5 dagen. Dit is natuurlijk nog maar het begin van je pistacheboom maar nu kan je hem in de tuin gaan zetten. Doe dit wel op een vrij zonnige plaats en geef je plantje regelmatig water. En nu geduld hebben en dan kan je genieten van je eigen pistachenootjes uit je achtertuin.

Op de volgende pagina kan je het filmpje kijken waar alles iets uitgebreider wordt uitgelegd.

Heb je een spin opgezogen met de stofzuiger? Zo lang kan een spin overleven in een stofzuiger!

Meisje 5 bevrijd uit woning vol afval, moeder aangehouden