in

Jarell (22) uit Almelo met tien messteken omgebracht, buurman (63) bekent

De 22-jarige Jarell Reinders uit Almelo is met tien messteken om het leven gebracht. De buurman (63), die verdachte in de zaak is, heeft bekend hem om het leven te hebben gebracht. Dat blijkt tijdens de eerste pro forma-zitting in de rechtbank van Almelo.

Bij de steekpartij op 11 januari in een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo raakte Jarell zwaargewond.

Gealarmeerde agenten hebben hem nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Zijn vriendin (20) raakte ook gewond. De officier van justitie liet tijdens de zitting weten dat het slecht met de vriendin van Jarell gaat.

Ruzie
Jarell is in zijn borst, buik en rug gestoken. In totaal dus tien keer. Zijn vriendin is zes keer gestoken; zij is in haar heup, bil en bovenbeen geraakt.

In de woning van de verdachte is een bebloed mes gevonden, de buurman bevestigde in de rechtbank dat het zijn mes was.

Advocaat Atto staat de verdachte bij en zij stelt dat de man handelde uit noodweer, omdat er volgens de verdachte een ruzie tussen de twee was.

Hij zou een mes hebben gepakt omdat hij bang voor een fysieke confrontatie zou zijn, die hij als zestiger niet van een twintiger zou kunnen winnen. Daarom besloot hij een mes achter zijn broeksband te steken.

De verdachte zegt dat hij bij een confrontatie in het trappenhuis een vuistslag van het slachtoffer heeft gekregen, voordat het uitmondde in een steekpartij.

Lees ook  Jaap wilde zijn schoondochter verdoven, verkrachten en ophangen, gelukkig mislukte zijn bizarre plan

“Daardoor raakte ik in paniek en werd het zwart voor mijn ogen”, stelt de verdachte tijdens de zitting. Daarna is de verdachte achter het slachtoffer aan gegaan tot zelfs in de woning van Jarell.

Hij zegt zich niet te kunnen herinneren ook de vriendin te hebben gestoken en zegt dat hij Jarell twee of drie keer heeft gestoken.

‘Onaannemelijk’
Advocaat Sébas Diekstra staat de vriendin van het dodelijke slachtoffer bij en noemt het door de verdachte geschetste scenario van zelfverdediging “hallucinant”.

“Niet alleen is een noodweersituatie volstrekt onaannemelijk, maar een overweldigend deel van het bewijs spreekt een dergelijk scenario ook ondubbelzinnig tegen”, stelt Diekstra.

Pieter Baan Centrum
De 63-jarige verdachte zou al langere tijd overlast veroorzaken in de wijk. Zo stond hij de ochtend voor de dood van Jarell schreeuwend op zijn balkon, zeiden buurtbewoners kort na het tragische incident.

Omdat hij mogelijk waanideëen heeft, komt de verdachte op de wachtlijst van het Pieter Baan Centrum om te worden onderzocht.

Volgens de advocaat heeft haar cliënt geen psychisch verleden en op enkele verkeersboetes na een blanco strafblad.

Langer vast
De verdachte, die is geboren op Curaçao, volgde de zitting via een videoverbinding vanuit Dordrecht, waar hij vastzit.

Vanwege een taalbarrière was er een tolk aanwezig die de zitting begrijpelijk voor de verdachte moet maken.

Lees ook  Dronken bestuurder steelt politiewagen: hij scheldt agenten uit door megafoon

De strafpleiter van de verdachte vroeg om voorlopige vrijlating, maar dat verzoek is door de rechter afgewezen.

Het gepleegde delict is volgens de rechtbank te ernstig en het is onduidelijk of eventuele psychische aandoeningen een rol hebben gespeeld bij de steekpartij.

Video
Voor de steekpartij heeft een van de slachtoffers een video opgenomen vanuit de hal in de flatwoning.

Hierin is een man te horen die vanuit het trappenhuis het stel bedreigt. Het zou de stem van de verdachte zijn. Hij zegt onder meer: “Ik krijg je. Het is jij of ik.”

De vriendin van Jarell heeft voor het steekincident de politie gebeld. Volgens een woordvoerder ging dat om een overlastmelding en is dat telefoontje ook als zodanig behandeld.

Toen er rond de middag een 112-melding vanuit de woning kwam, zijn de hulpdiensten wél direct met meerdere eenheden uitgerukt, zegt de politie.

Stille tocht
Op 25 januari liepen zo’n 300 mensen mee in de stille tocht ter nagedachtenis aan het slachtoffer.

De stoet begon op het Marktplein in het centrum van Almelo en eindigde voor de portiek van het flatgebouw waar Jarell woonde.

Daar kwam de menigte met Bengaals vuurwerk aan, werden er bloemen gelegd en stak men volop siervuurwerk af.

De volgende zitting is op 11 juli.

Geslagen met ijzeren stoelen: Jolande stapte na 12 jaar uit giftige relatie

‘Vrouwen vallen op mannen in witte bestelbusjes’