in

Jack Russell trekt baasje in de bosjes en vindt gedumpte baby.

Een heldhaftige Jack Russel slaagde erin om een pasgeboren babymeisje in de bosjes te vinden. Macho trok aan zijn riem om zijn baasje van het pad weg te leiden en ging diep in het struikgewas in een park in St. Petersburg in Rusland.

Het kind was te zwak om te huilen en leed aan hypothermie. De baby was in niets meer dan een T-shirt gewikkeld.

“Mijn hart begon zwaar te bonken toen ik de baby zag. Ze zwaaide met haar kleine beentjes en armpjes in de lucht, maar ze was stil. De dokters vertelden me later dat ze wellicht al uren had liggen huilen.”

Lees ook  Inbrekers in Almere slaan op de vlucht, klimt over balustrade en vallen dan te pletter

Hij pakte de baby op en rende naar een politieagent die hij eerder in het park gezien had. De baby werd volgens de dokters precies op het nippertje naar het ziekenhuis gebracht om haar te kunnen redden.

Ze leed aan ‘zware hypothermie’ en een gebrek aan zuurstof.

“Het is erg onwaarschijnlijk dat iemand haar zonder Macho opgemerkt zou hebben”, vertelde een woordvoerder van de Russische politie. “De slimme hond trok zijn baasje – tegen zijn wil – naar een verlaten zone van het park.”

Vijf dagen later, lieten de dokters weten dat het kind ‘extreem sterk’ is en ze zijn ervan overtuigd dat ze het zal overleven.

Lees ook  11 voor en na foto’s van bruiden met hun bruilofts make-up

Een verpleegster zei:

“Ze is een vechtertje.”

De politie begon de zoektocht naar de moeder. Een verpleegster verklaarde: “Onze harten bloeden voor de baby en haar moeder.

Wat deze moeder ook dwong om haar baby minuten na de bevalling in de steek te laten, moet veranderd worden. We zouden dergelijke situaties niet mogen hebben.”

De hond zal wellicht gehuldigd worden voor het redden van de baby. Maar zijn trotse eigenaar – die nog niet bij naam werd genoemd – trilt nog na van de ervaring. “Ik ben nog altijd heel erg overstuur”, zei hij over zijn schokkende vondst in de bosjes.

Laten we deze hond overladen met hartjes!

Klungelige dief denkt dat hij opioïde steelt – maar het blijken laxeerpillen.

Willem-Alexander en Máxima botsen over prinses Amalia.