in

Ingenieuze innovatie bij operaties van kinderarts wordt door de hele wereld toegejuicht

Naar het ziekenhuis gaan kan eng zijn, zeker voor kinderen. En hoewel artsen en verpleegkundigen er zijn om te zorgen dat de kinderen zo snel mogelijk gezond worden, is er altijd een kans dat dingen een onverwachte wending nemen.

De beste kinderartsen begrijpen dat het behandelen van een kind niet alleen om pijnstilling en het genezen van hun ziekte gaat. Maar dat het ook belangrijk is dat ze zich comfortabel voelen en relaxed zijn. Zodat ze zonder angst kunnen genezen.

Een arts die dit nog beter begrijpt dan de meesten is dokter Travis Groth. Hij is chirurg in een kinderziekenhuis in Wisconsin. En hij heeft te perfecte manier gevonden om kinderen zich thuis te laten voelen, zelfs als ze grote operaties hebben gehad.

Travis Groth is kinderarts in het ´Children’s Hospital of Wisconsin´ (kinderziekenhuis in Wisconsin). En als iemand weet hoe je voor zieke kinderen zorgt, is hij het.

Hij begrijpt precies hoe beangstigend het kan zijn voor kinderen om ziek te zijn. Zeker als ze zo ziek zijn, dat ze een operatie nodig hebben.
Nadat hij zo veel kinderen behandeld heeft, heeft dokter Groth een speciale manier ontwikkeld om de kleinsten zich veilig en getroost te laten voelen.

Lees ook  Een vreemde grijpt haar achterwerk – de foto van haar briljante wraakactie gaat nu viraal

Hoewel het medische beroep stressvol kan zijn en lange uren vraagt, vindt dokter Groth altijd een beetje tijd om net een stapje verder te gaan en zijn patiënten relaxed te laten voelen.

“Onze artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel doen er alles aan om de kinderen op hun gemak te stellen en zich veilig te laten voelen. Of het nu gaat om ´de wond´ van hun favoriete speelgoed hechten of zich verkleden als hun favoriete karakter, we weten hoe we ervoor zorgen dat kinderen zich beter voelen,” schreef het ziekenhuis op hun Facebook pagina.

Dokter Groth zorgt er altijd voor dat de favoriete knuffel van het kind hetzelfde gips, pleisters of verband krijgt. Als de kinderen wakker worden na de operatie voelen ze zich minder alleen. Hun beste vriendje maakt immers precies hetzelfde mee!

Als een knuffel ook een operatie ´nodig heeft´, voert Dr. Groth die vrijwillig uit.

“Oh wow! Hij moet het zijn geweest die de knuffel aap van mijn zoon dicht gemaakt heeft toen we er waren om met dokter. Groth te spreken vorige maand! De aap ging naar binnen met duct tape (omdat de vulling eruit viel en deze moeder niet weet hoe ze met naald en draad om moet gaan). Het viel me op dat de aap weer heel was toen we thuis waren! Bedankt, dokter Groth! Het betekent echt heel veel voor ons dat je net dat extra stapje zet,” antwoordde een moeder op de Facebook pagina van het ziekenhuis.

Lees ook  Herken jij deze “heer”? Kijk maar eens wat dichterbij (Foto’s).

Soms geeft Dr. Groth zelfs röntgenfoto’s van de knuffels mee naar huis.

Een klein meisje moest een operatie ondergaan aan haar oor, en natuurlijk… haar favoriete knuffel had hetzelfde verband om z´n hoofd toen ze wakker werd.

Haar ouders waren verrast toen ze zagen wat de artsen voor hun dochter hadden gedaan. Nu hoeft ze niet alleen door het revalidatie proces. En kan ze samen met haar knuffel in het ziekenhuis beter worden.

Ik ben zo ontroerd door alle opmerkingen die de ouders van de kinderen uit het Children’s Hospital of Wisconsin schrijven. Dit extraatje voor de kinderen kan het verschil betekenen tussen een verschrikkelijke ervaring en een frisse start maken om weer gezond te worden.

Deel dit verhaal alsjeblieft om dokter Groth te eren, en inspireer anderen die misschien een kind hebben die wat extra liefde en zorg nodig heeft!

Schandalige ruiter roept heftige emoties op: “Een schande voor de sport”

Als je denkt dat een klein gebaar iemands leven niet kan veranderen, kijk dit dan