in

In deze Belgische stad krijg je een boete van 163 euro wanneer je vijftig rijdt

Brussel is met ingang van dit jaar één grote 30 kilometer-zone geworden. Vanaf nu wordt er ook streng gecontroleerd, zij het dat je pas bekeurd wordt vanaf 46 km/u.De maatregel moet het in de Belgische hoofdstad veiliger, stiller en minder vies maken.

Elk jaar wordt het verkeer een vijftigtal inwoners fataal: veel meer dan het aantal dodelijke slachtoffers in Nederlandse steden.

Dat aantal zou snel kunnen dalen wanneer er niet sneller dan 30 km/u wordt gereden, denkt de Brusselse regering.

Ze noemt in dit verband buitenlandse succesverhalen met dalingen van een kwart tot bijna een derde.

De politie trad aanvankelijk coulant op tegen overtreders, maar inmiddels zijn er veel extra snelheidscamera’s geplaatst om de maatregel te handhaven.

Lees ook  18 Transformaties van vrouwen die in echte koninginnen veranderen

Aanvankelijk kreeg je voor een gecorrigeerde snelheid van 31 km/u (in werkelijkheid 37 km/u, want in België wordt 6 km/uur afgetrokken voor gemeten snelheden tussen de 30 km/h en 100 km/u, de zogenaamde correctie) een bekeuring en een boete van 53 euro.

Maar uit coulance word je – voorlopig – pas bekeurd vanaf 46 km/u, zo blijkt uit een bericht van de Belgische krant Sud Presse.

Met andere woorden: ook al word je geflitst, dan zal de boete pas worden opgestuurd als je na correctie minstens 41 km/u reed, oftewel meer dan 47 km/u in echte kilometers.

Lees ook  Vrouwen die hun vriend ten huwelijk vragen: Nieuwe traditie

Zo tolerant zijn ze in Brussel echter niet voor overtredingen binnen de tot 20 km/u beperkte zones. Ook zijn er zones waar het ‘gevaar aanzienlijk groot’ is.

Op deze tot 30 km/u beperkte wegen krijg je een bekeuring vanaf de gecorrigeerde 31 km/u. Welke zones dat zijn is (nog) niet gespecificeerd.

En nog meer slecht nieuws, want bij snelheidsovertredingen van 41 km/u krijg je al een boete van 64 euro.

Dit komt omdat er 53 euro wordt gerekend, plus 11 euro per km/u boven de 40 km/u. Wanneer je 50 km/u rijdt, kost het je dus 163 euro.

Heksenjacht op vrouw na grap over verscheuren PVV- en FVD-stemmen: ‘Dit is afschuwelijk’

Wauw, zó ziet het meisje uit de Danoontje POWERRR-reclame er nu uit!