in

In China “martelen” een paar wrede mannen hem dagelijks en laten ze hem sterven vanwege een afschuwlijke traditie

Na jarenlang in verschrikkelijke omstandigheden geleefd te hebben zijn eindelijk twee mannetjesberen en een vrouwtje bevrijd. De redding was georganiseerd door verschillende dierenbeschermingsorganisaties, waaronder Parque Nacional de Abruzzo, Lazio y Molise (PNAM), de Italiaanse Dierenbescherming ), de “Vereniging Red de Tibetaanse Beren” en de Bosdienst van Rome en samenwerking met Animal Rescue Albania, Beren van Albanië en Four Paws Internacional.

De reddingsmissie van Sonia, Piero en Leone begon in 2010. De coördinatie nam 7 jaar in beslag. Maar eindelijk konden ze weer naar hun huis in Italië terug.

Helaas zijn de omstandigheden waarin ze hebben gewoond niet ongewoon in Albanië. Daar worden beren als attractie in dierentuinen gebruikt waar ze in kleine hokjes zitten en slecht te eten krijgen. De arme dieren brengen soms hun hele leven in kleine, betonnen hokken door. Soms verplichten hun wrede verzorgers hun “wandelingetjes” te doen aan de riem voor het plezier van de bezoekers. Op deze foto een van de meest algemene hokken…

Lees ook  Beeld je eens in dat je door je eigen familie in een koud asiel wordt achtergelaten

De Tibetaanse beren of Zwarte Aziatische beren zijn een unieke soort. Maar ze zijn om een triest reden beroemd: jarenlang zijn ze in China als vee gehouden. Ze leven in “boerderijen”, waar ze te eten krijgen en waarbij er gal aan hen wordt onttrokken dat in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt wordt. De beren leven onder verschrikkelijke omstandigheden, vaak opgesloten in piepkleine kooitjes met tubes voor de extractie van gal uit hun lichaam via open wonden. Ze heten wel “berenboerderijen” maar in feite lijken het meer concentratiekampen waar de beren te vroeg en op afschuwlijke wijze sterven. Gelukkig bestaan er organisatie als Salviamo gli Orsi della Luna (Redt de Tibetaanse Beren) die een eind aan deze afschuwlijke situatie proberen te maken.

De inspanningen verricht om deze beren te redden waren enorm. Eerst moesten ze onderzocht worden of ze de lange reis naar Italië aan konden. Ze kregen kalmeringsmiddelen voor de reis. Er waren veel mensen voor de organisatie nodig zoals op deze foto’s te zien is.

Lees ook  Politie: ’Pas op! Asfalt wordt 60 °C en dit is het resultaat’

De beren gingen van Albanië naar Italië, eerst in vrachtwagen en daarna per boot naar Bari, Italië. Vanaf daar gingen ze naar hun nieuwe tehuis in Campoli Appennino (Frosinone). Alhoewel ze nog steeds in gevangenschap leven, hebben ze nu 15 hectare natuurgebied tot hun beschikking.

Dankzij de grote inspanning van de betrokken organisatie werden deze dieren uit hun afschuwlijke omstandigheden bevrijd en kunnen ze verder waardig en zonder lijden leven.

Met meer leefruimte kunnen Sonia, Piero en Leone rustig hun jaren doorbrengen met dank aan hun redders. Omdat we steeds meer horen over de “berenboerderijen” zijn deze ingrepen steeds minder nodig. Alle dieren horen waardig behandeld te worden.

BIZAR! Wist jij dat je al heel je leven de houdbaarheidsdatum op voeding verkeerd leest?

Ze raden haar abortus aan omdat haar zoon geen hersenen heeft. Maar vier jaar later kan niemand het geloven.