in

Iedereen zou dagelijks een glas karnemelk moeten drinken. Het drankje levert namelijk veel gezondheidsvoordelen op!

Net als melk past karnemelk prima in een gezond voedingspatroon. Het zit propvol waardevolle voedingstoffen. Zo zitten er alle essentiële aminozuren in die je lichaam nodig heeft. Het is ook een bron van calcium en vitamine B12 en B6. Bovendien zit er minder lactose in karnemelk dan in melk. Daardoor kunnen veel mensen die niet zo goed tegen melk kunnen, wel karnemelk verdragen. En nog een extra voordeel: karnemelk is lekker verfrissend.

Vroeger werd karnemelk gemaakt door verzuurde room in een ton met een stok heen en weer te kloppen, oftewel karnen. Karnemelk heeft door zijn voedingsstoffen veel positieve effecten op de gezondheid. Wij hebben ze in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Lees ook  Pleegmoeder dwong 6-jarig kind om elektrische hondenhalsband te dragen.

Cholesterol verlagend en goed voor de bloeddruk
Is je cholesterol, vetgehalte of bloeddruk wat aan de hoge kant? Pas dan op met de verzadigde vetten. Een glas karnemelk per dag helpt je bij een gezonde balans.

Blaasontsteking
Karnemelk kan helpen tegen een blaasontsteking. Karnemelk bevat melkzuurbacteriën en andere probiotische bacteriën. Deze bacteriën zijn van positieve invloed op je darmflora en immuunsysteem. Het is niet bewezen dat karnemelk een blaasontsteking kan voorkomen, maar het helpt in ieder geval wel op de kans op een blaasontsteking te verminderen.

Goed voor de huid
Vergeet al die dure huidcrèmes en lotions, gezondheid komt van binnenuit en straalt zich naar buiten uit. De voedingsstoffen die in karnemelk zitten zijn heel goed voor je huid. Maak een lekkere smoothie met je favoriete fruit en karnemelk. Win-win situatie!

Lees ook  Tieners maken nepaccount van leraar en vragen leerlingen om n*aktfoto’s

Werkt tegen een verbrande huid
Karnemelk werkt hydraterend en verzacht de huid. Daarom is het ideaal toepasbaar voor een verbrande huid. Drenk een doek in de karnemelk en leg het op de verbrande huid voor ongeveer 20 minuten. Herhaal deze handeling een paar keer en je zal zien dat het een verschil maakt.

Misschien ken jij nog wel meer voordelen van karnemelk? Deel ze dan met ons in de reacties!

Deze hond heeft haar hele leven aan de ketting geleefd. Kijk nu goed wanneer ze haar eindelijk komen helpen.

“Monsterstier” gefokt om meer vlees te produceren. Kijk wat er gebeurt als hij probeert te wandelen.