in

Iedereen is blij als deze mensen ouder worden – maar je raadt nooit wat ze zo uniek maakt

Een heel speciale familie uit Ecuador heeft recent de krantenkoppen gehaald. En inderdaad Fernando Machado en Diane Rodriguez zijn geen alledaagse ouders.

De twee kregen samen een kind, maar hier is wat ze zo uniek maakt: Fernando is de biologische moeder en Diane Rodriguez de biologische vader. Fernando en Diane zijn transgender.

“We zijn hetzelfde als andere gezinnen. Hoewel we misschien niet dezelfde rechten hebben, we zijn hetzelfde,” vertelde Fernando aan de BBC.

Voordat ze eind vorig jaar ouders warden, waren Fernando en Diane al belangrijke rolmodellen voor transgender mensen over de hele wereld. En met de geboorte van hun eerste kindje, is het koppen een nog groter rolmodel geworden: ze zijn het eerste transgender koppen in Zuid-Amerika die ouders zijn geworden, schrijft Independent.

Lees ook  Eigenaar sleepte diepbedroefde hond in het asiel terwijl hij smeekte om niet achtergelaten te worden.

Bij de geboorte werd Fernando geïdentificeerd als een vrouw, en Diane als een man. Maar geen van bieden voelden zich comfortabel met hun sekse. Ze durfden het aan om van de gebruikelijke norm af te stappen en hunzelf te zijn. Fernando identificeert haarzelf als vrouw, en Diane zichzelf als man. Ze hebben geen van beiden een geslacht veranderende operatie ondergaan, omdat ze zich goed voelen in hun lichamen. Ondanks dat ze biologisch het tegenovergestelde geslacht hebben, dan dat ze zich voelen.

Lees ook  Mysterieuze ´kwal´ spoelt aan in Zuid-Oost Azië – dan gaan mensen het water in en kijken van dichtbij

En vandaag de dag zijn ze gelukkiger dan ook – en dromen ze al over nog meer kinderen krijgen.

Het losbreken van het oordeel van anderen en volledig jezelf zijn – dat is pas moedig! Ik wens dit onconventionele familie al het beste! Deel hun verhaal alsjeblieft om te eren dat liefde alles overwint.

Vader voelt iets in het water, ziet een voet en haalt het lichaam van een 4-jarige uit het water

Kermisattractie valt zomaar uit de lucht!