in

Iedereen denkt dat peuter in woningbrand stierf totdat brandweerman gezinshond ontdekt

Honden staan aan onze zijde tijdens de meest moeilijke tijden. Niet alleen helpen ze mensen met hun dagelijkse bezigheden, ze zijn er ook voor ons in tijden van nood. Polo is hier het bewijs van.

Polo offerde zijn leven op om de 8 maanden oude Viviana te redden, die bijna stierf in een woningbrand.

De tragedie vond een aantal jaar geleden plaats. Het huis van Erika vatte vlam, terwijl haar 8 maanden oude dochtertje, Viviana, zich in de woning bevond.

Een vreselijke storm teisterde de stad, waarna er bliksem insloeg. De moeder was net uit de auto gestapt, toen ze zag hoe de vlammenzee zich verspreidde.

Lees ook  Man krijgt 9 jaar lang ongevraagd pizza's bezorgd: "ik begin te trillen als ik een scooter hoor"

“Ik probeerde de trap op te komen, maar ik begon meteen te branden. Mijn haar brandde en toen ik de trapleuning vastpakte, smolt de hele huid van mijn hand weg. Mijn gezicht begon te branden, maar ik probeerde gewoon de trap op te komen,” vertelde ze volgens CBS.

Erika wist niet langs de vlammen te komen en vanwege de rook in haar longen kon ze niet ademen. Ze haastte zich daarom naar buiten en belde tegelijkertijd de alarmcentrale terwijl ze om hulp schreeuwde. De moeder was doodsbang voor wat er boven gebeurde, waar ze haar dochtertje had achtergelaten.

Lees ook  Nederlands bedrijf heeft bureaus waar je dutjes in kunt doen

Wat ze niet wist, was dat op dat moment de gezinshond zijn leven opofferde om Viviana van het vuur te redden. Polo beschermde het lichaam van de peuter met zijn eigen lichaam!

Uiteindelijk wist de brandweer het meisje te redden. Als Polo haar niet had beschermd, had ze het waarschijnlijk nooit overleefd. Op 20 procent van haar lichaam had ze brandwonden.

Viviana wist helemaal te herstellen. Polo zal nooit meer terugkeren, maar zijn verhaal zal nooit vergeten worden en hij zal in onze harten voortleven.

Vigilante gerechtigheid: De “wraakmoeder” die de moordenaar van haar kind neerschoot in de rechtbank

Zedendelinquent komt vrij en slaat opnieuw toe: vrouw verkracht in Aken