in

Hulpdiensten rukken massaal uit naar straat Rob de Nijs voor reanimatie

De brandweer is rond 20:49 uur uitgerukt naar de West Breukelderweg in Bennekom vanwege een reanimatie. Er was grote spoed. Dit is de straat van Rob de Nijs, met wie het al geruime tijd niet goed gaat.

Vanwege zijn Parkinson gaat de gezondheid van Rob de Nijs fel achteruit. Vrouw Jet zegt dat het afscheid nadert. Daar wil ze liever niet aan denken. Rob en Jet zijn al dertig jaar een koppel, maar de laatste jaren waren ontzettend moeilijk. De gezondheid van Rob gaat met rasse schreden achteruit.

In gesprek met Weekend vertelt ze: “Het is aanpoten. Rob wordt natuurlijk wat minder mobiel, dus ik moet wel de handen uit de mouwen steken. Maar hij is het meer dan waard om dat voor te doen. Hij is een lief mens, dus ik doe het graag voor hem.”

Lees ook
Hulpverlener pleegt ernstig misbruik van gehandicapte jongen: ‘Afschuwelijk en weerzinwekkend’

Pluk de dag
Jet is sinds de ziekte van Rob wel bewuster gaan leven. “De kans is natuurlijk groot dat er een afscheid gaat komen. Niemand kan in de toekomst kijken, eigenlijk zouden we allemaal zo moeten doen, leven alsof het je laatste dag is.”

Hoewel ze ook beseft dat het einde nadert, is ze daar liever niet te veel mee bezig. “Sterker nog, ik sta daar liever niet bij stil, want dat is niet lekker leven. Dus dat doen we ook zo min mogelijk.”

Niet meer lopen
En hoe is het fysiek met Rob gesteld? “Hij loopt niet meer en staan wordt ook moeizamer, dus dan kun je het wel een beetje bedenken.” Toch hebben ze nog dromen. Jet zou dolgraag emigreren naar Bonaire.

Lees ook
Bizar: Linda moet geslachtsdeel van haar man 3 jaar lang schoonmaken omdat hij het niet doet

Dat is de plek waar ze het gelukkigst zijn. Maar niet alleen de gezondheid van Rob houdt haar tegen. “Mijn moeder is heel ziek en mijn vader is ook niet meer piepjong, dus dan doe je dat niet zo makkelijk.”

Het wordt teveel
Voor Jet is het heel heftig dat ook haar moeder ziek is. Haar moeder is 93 en heeft Alzheimer. “Tot vorig jaar woonde ze nog thuis en was ik daar veel. Dat zou ik nu niet meer kunnen, in combinatie met de zorg voor Rob.”

“Mijn vader is nu ook net verhuisd naar een verzorgingstehuis. Het is zorgen voor Rob, zorgen dat mijn vader het goed heeft… Mijn moeder zit nu wel goed, maar alles bij elkaar is het veel.”

Amanda wil in het huwelijksbootje stappen met 93-jarige kroonluchter

Meisje neemt wraak op verkrachter: “In bos gelokt zodat broers hem konden opknopen”