in

HUH bij dit geluidsfragment hoort iedereen iets anders. Wat hoor jij?

Weet jij nog die optische ‘illusies’ van een tijdje geleden? Zo had je o.a.’de jurk’ waarin iedereen een andere kleur in zag.

Sommige mensen zagen een goud/witte jurken terwijl andere mensen ervan overtuigd waren dat de jurk uit blauw en zwart bestond.

Nu gaat het om een gehoor mysterie. Een geluidsfragment is onlangs helemaal viraal gegaan is nadat ‘ie op Reddit was geplaatst. Dit komt omdat je twee verschillende namen erin kan horen.

Sommigen weten zeker dat ze Laurel horen, terwijl anderen toch echt ervan overtuigd zijn de naam Yanny horen. Wij zijn benieuwd wat jij hoort.

Ook nieuwsgierig naar wat de maker van het geluidsfragment daadwerkelijk zei? Kijk dan op de volgende pagina

LEES OOK!
Gestolen fiets na negen jaar terug bij rechtmatige eigenaar

Er was veel onduidelijk voor wie verantwoordelijk was voor het geluidsfragment, maar The New York Times heeft de maker kunnen achterhalen en hem gevraagd wat hij daadwerkelijk zei. Veel mensen zullen het waarschijnlijk oneens zijn, maar het was toch echt Laurel.

De man had de uitspraak van de naam Laurel door Vocabulary.com laten afspelen op zijn computer en dat geluid opgenomen.

Dit is niet heel goed voor de kwaliteit en verklaart ook hoe de discussie is ontstaan. Toch is het gek dat veel mensen toch echt Yanny horen. Dit schijnt afhankelijk te zijn van verschillende factoren.

LEES OOK!
Foto: Juultje Tieleman laat je met open mond achter met bikini-kiekje

llereerst is leeftijd een belangrijke factor. Oudere mensen zijn minder gevoelig voor hoge tonen dan jongere personen.

Dit betekent dat oudere mensen sneller Laurel horen, aangezien deze naam op een lagere frequentie wordt afgespeeld dan Yanny (wat jongeren mensen dus horen)

Ook hangt het natuurlijk ook af van het apparaat waarop je het fragment afspeelt. Dit heeft ermee te maken dat sommige laptops of smartphones een hogere toon afspelen dan een lage, waardoor je eerder Yanny hoort dan Laurel. Of natuurlijk andersom.

Laat je ons weten wat jij hoort?

Chirurgen verwijderen 27 contactlenzen uit het oog van een vrouw

Bewezen: katten nemen gedrag en emoties van hun baasje over