in

Houd je scheetjes niet meer in – 7 verrassende gezondheidsvoordelen bij het delen van je scheet met anderen

Als je jezelf ooit hebt beschaamd of door iemand anders bent beschaamd omdat je door de wind bent geraakt, zeg je gewoon dat je gezond bent.

Scheten is niet de meest glamoureuze manier om onze gezondheid te verbeteren of te beoordelen, maar het is een aanwijzing voor een gezond, goed functionerend spijsverteringsstelsel en een uitgebalanceerd niveau van darmbacteriën.

Volgens thefartfacts.com,

-9% stikstof
-21% waterstof
-9% koolstofdioxide
-7% methaan
-4% zuurstof
-1% waterstofsulfide (dit is wat het laat ruiken)

Medical Daily suggereert dat mensen tussen de vijf en 10 keer per dag scheten laten, hoewel thefartfacts.com dat aantal heeft op 14. De meeste van onze scheten komen voor terwijl we slapen.

Voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze winderigheid veroorzaken, bevatten veel koolhydraten zoals bonen, artisjokken, zuivelproducten, zoete aardappelen, haver, noten, soja en tarwe.

Je zou alleen geraffineerde suikers moeten eten als je wilde stoppen met scheten, en dat is voor niemand gezond.

Ondanks wat de maatschappij ons vertelt, scheten vrouwen net zo veel als mannen. Sterker nog, thefartfacts.com zegt dat vrouwen meer geconcentreerde en stinkende scheten hadden in een onderzoek waarin mannen en vrouwen dezelfde soort en hoeveelheid eten aten.

Ongeacht waarom of hoe vaak we scheten, hier zijn enkele redenen waarom het goed voor ons is.

Minder opgeblazen gevoel

Een opgeblazen gevoel wordt veroorzaakt door een opeenhoping van gas in je darmen waardoor de scheten loslaten. Als je broek een beetje strak aanvoelt, overweeg dan om een ​​ruft te laten. Je kan ook Tormentavena tabletten proberen, deze zorgen voor een goede spijsvertering en veel minder winderigheid ;).

Lees ook  Leerling MISHANDELD een docent in de klas, dan nemen de andere leerlingen het op voor hem

Het helpt je eetgewoonte in evenwicht te brengen

Het passeren van de wind kan je helpen om te bepalen of je dieet in evenwicht is, omdat je lichaam op een andere manier op verschillende voedingsmiddelen zal reageren. Dus, als je veel rood vlees eet, zullen je scheten meer stinken. Als je veel koolhydraten eet, scheet je meer, maar hebben ze een neutralere geur.

Verminder buikpijn

Het vasthouden van je gas kan buikpijn veroorzaken, ook bekend als intestinale uitzetting. Dus, je gas laten gaan helpt deze pijn verlichten. Als je jouw scheten kunt laten vliegen, kun je je buik zachtjes masseren om het gas door je spijsverteringsstelsel te laten stromen.

Dikke darm gezondheid

Als je gas vasthoudt of probeert te manipuleren bij het loslaten, kan het je dikke darm beschadigen en je aambeien ontsteken. Degenen die problemen hebben met hun dikke darm krijgen de opdracht om hun scheten niet bij te houden. Het is dus het beste om gewoon op natuurlijke wijze gas door te geven als dat nodig is.

Het ruiken van je scheten is gezond

Hoewel niemand het toegeeft, houdt iedereen van de geur van hun eigen scheten. Maar van andere mensen … niet zo heel erg.

Misschien komt dit omdat we instinctief weten dat het goed voor ons is. Dit komt omdat het waterstofsulfide dat tijdens de spijsvertering in onze darmen wordt geproduceerd, mitochondriale schade aan onze cellen kan voorkomen. Dit voorkomt beroertes, hartkwalen en artritis.

Lees ook  Nicole (44): 'Mijn tanden waren zo verrot dat alles eruit moest'

Bepaal voedselallergieën

Winderigheid kan bepalen of we bepaalde voedselallergieën zoals lactose-intolerantie en coeliakie hebben. Dit komt omdat je na het nuttigen ervan veel extra gas zult doorgeven.

Als dit gebeurt en je vermoedt dat je mogelijk een allergie hebt, moet je je arts raadplegen.

Het is plezierig

Scheten laten voelt fantastisch. Als dat geen goede reden is om wind door te laten … Ik weet niet wat het is. Trouwens, proberen om het in te houden kan ons chagrijnig maken en niemand heeft nog een reden nodig om chagrijnig te zijn.

Als je je nog steeds schaamt over hoeveel gas je voorbijgaat, kun je het volgende proberen:

– Zorg ervoor dat je geen medische zorg nodig hebt
– Langzaam eten
– Vermijd koolzuurhoudende dranken en kunstmatige zoetstoffen
– Meer bewegen
– Tormentavena tabletten (zorgt voor een goede spijsvertering en veel minder winderigheid)

En accepteer gewoon dat je gewoon een mens bent want een gezonde spijsvertering is immers iets om dankbaar voor te zijn.

Extra tip: Ga je speciaal naar de wc om een scheetje te laten maar nog steeds bang dat iemand het hoort? Pak dan een wc papiertje en stop deze tussen je billen. Het wc papiertje zal als demper werken waardoor je de scheet niet hoort!

DEEL dit alsjeblieft met je vrienden en familie.

Wetenschap onthult: 13 dingen die met je lichaam gebeuren als je dagelijks 1 glas citroenwater drinkt

Moeder vermoordt eigen kinderen uit vrees voor ped0fielen