in

Horror: Vermiste Emma (31) levend gevonden nadat ze dagenlang vastzat in modder

Een vermiste Amerikaanse vrouw is na een week levend teruggevonden in een natuurgebied, niet ver van haar woonplaats. Volgens de politie heeft de 31-jarige Emma Tetewsky meerdere dagen vastgezeten in de modder in een moerasland in het Borderland State Park. Gelukkig hadden enkele wandelaars haar gisteren horen schreeuwen om hulp.

Ze moet ongelofelijke doodsangsten hebben uitgestaan, maar nu is ze veilig: de Amerikaanse Emma Tetewsky (31) uit Stoughton, nabij Boston, is gisterenavond levend teruggevonden. Ze was al een week vermist.

Wandelaars
De politie was ‘s avonds gealarmeerd door enkele burgers, die tijdens een wandeling in het park in Massachusetts – waar delen van de film ‘Shutter Island’ zijn opgenomen – een vrouw hadden horen roepen, ergens in een moerasachtig deel. Ze geraakten zelf niet te voet tot bij haar.

Met onder meer quads en gespecialiseerd materiaal trokken politieagenten het natuurgebied in. De wandelaars wezen hen de richting aan van waar ze het geschreeuw hadden horen komen. En toen klonk dat opnieuw. De agenten zagen de vrouw niet, maar hoorden haar hulpkreten. Na waden door dik struikgewas en moeras slaagden de agenten erin de vrouw verderop te lokaliseren in moeraswater, ongeveer 50 meter van de gewone grond. Met behulp van de quads konden ze haar uit haar zeer hachelijke positie bevrijden. De vrouw bleek stevig vast te zitten in modder. Ze kon geen kant meer op.

Lees ook
Man klimt over poort politiebureau om afgepakte drugs terug te halen: Blijf van mijn spullen af

Bij bewustzijn
In een statement schrijft de politie dat de 31-jarige Emma Tetewsky “meerdere dagen in de modder heeft vastgezeten”. De politie denkt dat ze er minstens drie dagen zo zat. De politie zegt dat de vrouw “ernstige, maar niet levensgevaarlijke verwondingen” heeft opgelopen. “Ze was bij bewustzijn en alert toen we haar vonden en ze is meteen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.”

De familie van de vrouw had haar op maandag 26 juni als vermist opgegeven nadat ze niet was thuisgekomen. De politie lanceerde een oproep naar het publiek om mee uit te kijken naar haar, aangezien het om een onrustwekkende verdwijning ging. Emma heeft een geschiedenis van psychische problemen en mogelijk had ze haar medicijnen al een paar dagen niet meer ingenomen.

Lees ook
Alain (34) breekt oogkas en kaak van man die zijn dochter aanreed

Zaterdag belde al eens iemand 911 voor een vrouw die voldeed aan haar beschrijving. Meteen werd een zoekactie opgestart, met onder meer speurhonden. Maar na uren zoeken werd die actie gestaakt zonder dat de Amerikaanse werd aangetroffen.

“Dit had niet beter kunnen aflopen”
De politie is zeer blij dat het uiteindelijk toch nog goed is afgelopen. Dit had ook een zeer gruwelijk en tragisch verhaal kunnen zijn. “Het publiek gaf de hoop niet op dat ze zou gevonden worden”, aldus de politie. “En ze zou misschien ook nooit gevonden zijn geweest zonder hun hulp. Dit had echt niet beter kunnen aflopen.”

Borderland State Park, in de buurt van Stoughton, beslaat meer dan 728 hectare, waaronder ongeveer 133 hectare moerasland.

Bijna niemand weet het… Wie mag er als eerste 1, 2 of 3?

Vader Onur K. doodde zijn hele gezin met usb-kabels