in

Hoogbejaarde man uit Amersfoort overlijdt na babbeltruc door nep-bezorgster, politie zoekt dader

Een hoogbejaarde man uit Amersfoort werd medio december slachtoffer van een babbeltruc aan zijn voordeur, en maakte zich daar zó druk om dat hij vervolgens overleed. Dat stellen zowel de politie als zijn echtgenote.

Het slachtoffer, die niet lang daarvoor besmet was geraakt met corona, kreeg op 18 december bezoek van een ‘pakketbezorgster’, in zijn woning aan de Drentsestraat in Amersfoort. Zij vroeg het slachtoffer 1 euro aan bezorgkosten bij haar te pinnen.

Wat de man niet wist, is dat de vrouw gebruikmaakte van een vals pinapparaatje. Op deze manier wist zij zijn pincode te achterhalen. Vervolgens paste de vrouw een snelle ‘wisseltruc’ toe, en wist ze ook de pas van de man te bemachtigen.

Lees ook  17-jarige neergestoken, 3 minderjarigen opgepakt

Met zijn pas werd 1400 euro gepind. De echtgenote van het slachtoffer stelt dat de man zó boos was over de babbeltruc dat hij last kreeg van zijn hart en vervolgens kwam te overlijden.

Nep-cadeaukaart
Overigens is dit niet de enige keer dat de verdachte toesloeg: een week later past zij dezelfde truc toe bij een 80-jarige vrouw uit Amersfoort.

Lees ook  15-jarige steekt vader en zoon neer

Middels een nep-cadeaukaart weet zij ook van deze vrouw de pincode te achterhalen. Er wordt vervolgens zo’n 5000 euro gepind met de pas.

De verdachten zijn nog niet gepakt. Wie een tip heeft, kan contact opnemen met de politie.

Hoge temperaturen tot 20 graden en veel zon: de lente komt eraan!

Grote corona-uitbraak in Amersfoorts verpleeghuis: zeventig van de 106 bewoners positief getest