in

Hond vangt geur op en begint paniekerig een put in de grond te graven. Wat hij levend begravend vindt, is bloedstollend.

“Daar … daar lag hij begraven”, herinnert Yang Jilali zich in een video vrijgegeven door het Chinese persbureau PearVideo. De dame wees naar de zone waar eerder in mei een bloedstollende ontdekking werd gedaan.

De dame uit Wutan in Chongqing in China zei dat haar hond was weggelopen en een tijdje vermist was voor ze hem bij wat bosjes zag staan. Haar hond had een geur opgevangen en was paniekerig een put in de grond aan het graven.

Ze zei dat ze onder de grond gehuil hoorde terwijl haar hond bleef graven. Tot grote verbazing van Jilali kwam er een baby in een witte doek gewikkeld tevoorschijn.

Lees ook  7 puppy's gered nadat ze in verschroeiend hete temperaturen voor dood achtergelaten werden.

De baby werd allerijl overgebracht naar het ziekenhuis, waar werd vastgesteld dat de een maand oude babyjongen aan een of andere ziekte leed. Assistent-dokter An Yue zei dat hij er erg slecht aan toe was.

“De baby zag er erg bleek uit. Zijn ademhaling en hartslag waren erg traag”, zei ze. “Hij had een lage lichaamstemperatuur, en zijn mond zat vol modder.”

De baby werd daarop overgebracht naar het Jiangjin Central Hospital waar hij pediatrische zorgen krijgt. Li Feng, directeur van de kinderafdeling, zegt dat het kleine kereltje een beetje vooruitgang boekte, maar dat zijn toestand nog steeds zorgwekkend is.

Lees ook  Vader Avicii: Mijn zoon was niet van plan zelfmoord te plegen

Vooralsnog eiste niemand het kind op. De kans bestaat dat de ouders verkeerdelijk dachten dat het kind aan een ziekte gestorven was en hem een laatste rustplaats wilden geven. De politie hoopt dat dit de reden is, maar in ontkennend geval werd de baby wellicht gedumpt om andere redenen.

Maar goed dat honden zo’n goed ontwikkeld reukorgaan hebben, want zonder deze heldhaftige hond zou dit verhaal heel anders afgelopen zijn.

Rouwende weduwnaar geeft plant van overleden echtgenote, sinds haar overlijden 19 jaar geleden, elke dag water.

Herken jij deze “heer”? Kijk maar eens wat dichterbij (Foto’s).