in

Hond op Ameland sterft bijna door hitte: ‘Duik in zeewater helpt niet’

Het had niet veel langer moeten duren of de hond die gisteren gered moest worden op Ameland had het niet overleefd. Het dier had een lichaamstemperatuur van 42 graden na een middagje strand. De dierenambulance waarschuwt daarom extra in deze laatste warme dagen van het jaar: laat je hond niet in de hitte.

Gistermiddag kreeg de dierenambulance van Ameland rond 16.00 uur een telefoontje of ze met spoed naar het strand konden komen. Op de achtergrond klonk een berghond die enorm aan het hijgen was: “Dat ging door merg en been”, zo schrijft de dierenambulance op haar Facebookpagina.

Lees ook
Waarom mannen een bloedneus krijgen of flauwvallen bij een erectie

‘Hond in doodstrijd’
Andere vrijwilligers spoedden zich naar het strand en troffen daar een hond aan met een lichaamstemperatuur van inmiddels 42 graden. “De hond was in doodsstrijd. Die ademhaling vergeet ik nooit meer. De hond had al een blauwe tong.”

De vrijwilligers koelden de hond urenlang, waarna de slijmvliezen en tong weer een beetje roze van kleur werden en de lichaamstemperatuur stabiel werd. De hond heeft inmiddels gedronken en weer ontlasting gehad, de dierenambulance gaat er dan ook vanuit dat het goed zal aflopen.

Lees ook
"Elke keer ik op vakantie ga, bedrieg ik mijn vriend. Ik word zo geil van de zon!"

Vorige maand ook al
Het was niet de eerste keer dat de dierenambulance op Ameland moest uitrukken voor een oververhitte hond. Een maand geleden moesten ze met spoed naar een Newfoundlander met een lichaamstemperatuur van 41,7 graden. Na vier uur koelen kon hij voor het eerst weer even op zijn pootjes staan.

‘Ik stuurde de ongewenste seksuele berichten van jongens naar hun moeders’

Alain (34) breekt oogkas en kaak van man die zijn dochter aanreed