in

Hond met afscheidsbrief achtergelaten op toilet van Duitse trein: “Ik ben Tina en zoek nieuw baasje”

“Hallo, mijn naam is Tina. Ik ben op zoek naar een nieuwe thuis”, zo stond er op het briefje. En er nog aan toevoegend: “Ik bijt niet.”

Het waren woorden bestemd voor de vinder van de beagle, die was achtergelaten op het toilet van een regionale trein in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Groot was dan ook de verbazing van een conductrice toen ze zaterdagavond de viervoeter op het toilet aantrof – mét een afscheidsbrief en dekentje.

Klaarblijkelijk had het baasje zijn hond bewust achtergelaten. In het briefje stond ook dat de eigenaar zich de hond (financieel) niet meer kon veroorloven.

Lees ook  Beschoten kat in Amsterdam overlijdt aan zijn verwondingen

De conductrice verwittigde daarop in het station van Pasewalk – een gemeente dicht tegen de Poolse grens – de federale politie, die op haar beurt een dierenopvangcentrum om hulp vroeg.

”Soms zien mensen in hun wanhoop geen andere uitweg meer dan afstand te doen van hun huisdier.”
– Klaus Kraft

“Het is erg triest. Maar soms zien mensen in hun wanhoop geen andere uitweg meer dan afstand te doen van hun huisdier. Heel dikwijls worden deze dieren in weer en wind aan hun lot overgelaten.

In dit geval is het duidelijk dat het baasje wilde dat zijn Tina gevonden zou worden”, verklaarde Klaus Kraft van het opvangcentrum Tierrettung Greifswald.

Lees ook  Man sleept honden voort achter zijn auto

De beagle is niet gechipt en naar schatting 7 à 9 jaar oud. “Tina is een heel lief en aanhankelijk hondje. We vinden vast en zeker een leuke, nieuwe thuis voor haar”, maakte Kraft zich sterk.

Ook in ons land was er al een gelijkaardig voorval. Eind september werd op het toitlet van een trein die in het station van Turnhout arriveerde, een Stafford gevonden. De hond was niet gechipt en er zat ook geen briefje bij.

Meisje (5) per ongeluk doodgeschoten door neefje (3)

Man mishandeld in Amsterdam om Joodse afkomst