in

Bejaarde man doodgebeten door eigen hond

In natuurgebied Bolloheide in Tremelo, tussen de Grootlosestraat en de Van Maelelaan, werd donderdagnamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van de 83-jarige F.R. De tachtiger overleefde de aanval van zijn hond, ras cane corso, niet. Hij had het beest nog maar enkele maanden in huis genomen.

“Het lichaam van de man werd aangetroffen door een wandelaar”, aldus parketwoordvoerder Sarah Callewaert. “Momenteel zijn de wetsdokter en medewerkers van het labo ter plaatse voor het onderzoek.”

Lees ook  2 kleine teckels komen oog in oog met een leeuw en ze zijn NIET BANG!

Volgens Luc Verstraeten, korpschef van politiezone BRT, waren de omstandigheden van het overlijden in de late namiddag nog onduidelijk. Maar intussen is bevestigd dat het slachtoffer door zijn eigen hond om het leven gebracht werd. Het beest ontsnapte donderdagnamiddag. Toen de man zijn hond ging terughalen uit het natuurgebied, werd hij zelf aangevallen door het dier.

Dierenopvanginitiatief De Zorghoeve kreeg de vraag om de gevaarlijke hond te komen ophalen bij het baasje thuis. De medewerkers van het asiel brengen de hond vanavond nog naar een dierenarts. Daar zal het beest een spuitje krijgen om in te slapen. Het was niet de eerste maal dat de hond uithaalde. In het verleden beet hij al een buurman en ook tijdens zijn vlucht vandaag zouden nog andere personen zijn aangevallen.

Lees ook  Sofie uit Scherpenheuvel wil varkentje van de dood redden maar wordt door politie opgesloten in de cel: “Daarna hebben ze mijn meisje gedood”

Artsen waarschuwen: “neuspeuteren is nog veel gevaarlijker dan we dachten”

Eerste besmetting met westnijlvirus in Nederland