in

Hij ziet dat een oude vrouw zich vastklampt aan een lantaarnpaal. Wat hij daarna doet is geweldig

Dan Barnett zat in zijn kantoor in Surrey, Engeland, toen hij toevallig uit het raam keek en buiten een oude vrouw zag die zich vastklampte aan een lantaarnpaal.

Bezorgd, haastte hij zich naar buiten om te zien of alles wel goed met haar ging.
“Gaat het wel goed? Kan ik u helpen?” vroeg hij.

De beangstigde vrouw keek hem aan en zei: “Ja, alsjeblieft.”

Achteraf bleek dat de vrouw, de 96-jarige Joanie, naar buiten was gegaan om wat melk en Werther’s Originals te kopen in de supermarkt. De harde rukwinden die die dag door het gebied raasden, zorgden ervoor dat ze buiten adem raakte toen ze onderweg naar huis was. Uiteindelijk klampte ze zich vast aan een lantaarnpaal, uit angst om anders de straat op geblazen te worden.

Lees ook  Nederlands kind (12) valt uit stoeltjeslift in Oostenrijk en raakt gewond

Gelukkig was Dan, Joanie’s redder in nood. De vriendelijke jongeman bood haar aan om samen met haar, naar huis te lopen.

“Ze zei dat drie mensen haar voorbij waren gelopen zonder te helpen, dus bood ik haar aan om met haar naar haar huis te lopen, slechts 5 minuten verderop,” vertelde Dan. “Ze zei dat ze zonder mij, niet thuis gekomen zou zijn. Ik was blij dat ik kon helpen.”

Dan’s collega, Jodie Lynch, legde het mooie moment vast op camera, en het verhaal is sindsdien viraal gegaan.

Lees ook  Koninklijk Huis deelt vrolijk kiekje van 2-jarige koning Willem-Alexander

Joanie ging op een ander moment langs op het kantoor, om Dan een doos chocolade te brengen en hem te bedanken voor zijn hulp ten tijde van nood.

Het blijkt dat Joanie’s angsten die dag niet ongegrond waren. Storm Doris liet met een windkracht van 151 km/u, in combinatie met regen en sneeuw, een spoor van vernieling achter in het Verenigd Koninkrijk. Meerdere mensen raakten ernstig gewond nadat ze werden getroffen door rondvliegend puin en een vrouw kwam om het leven nadat ze door een dakpan werd geraakt.

Gelukkig had Joanie, Dan die zich om haar bekommerde. We hebben meer mensen in de wereld nodig zoals Dan!

De puppy werd als vuilnis weggegooid omdat hij maar twee poten had – dan komen deze helden in actie

Dit koppel was op huwelijksreis. Maar een uur na deze foto sloeg het noodlot toe