in

Hij wilde met al zijn geld begraven worden. Wat zijn weduwe deed was gewoonweg briljant!

Maya Angelou zei eens: ”Ik heb geleerd dat de mensen vergeten wat je hebt gezegd, vergeten wat je hebt gedaan, maar ze vergeten nooit hoe ze zich in jouw gezelschap hebben gevoeld.”

Velen van ons streven ernaar om een goed mens te zijn, en om oprecht en vriendelijk tegen andere mensen te zijn. Op die manier kunnen we iets positiefs achterlaten als we er niet meer zijn.

Helaas is dat niet altijd het geval. Sommige mensen laten zich leiden door egoïstische motieven en willen ten koste van anderen van het leven genieten. Hebzucht is een van de meest gebruikelijke dingen die ten koste van anderen gaat.

De weduwe in dit verhaal lijkt helemaal niet op haar overleden man. De man was hebzuchtig, gierig en hij wilde al het geld dat hij had verdiend voor zichzelf houden, ook na zijn dood. Hij wilde geen cent aan zijn vrouw geven toen hij inzag dat hij binnenkort zou overlijden.

Tijdens de begrafenis lukt het de vrouw om de belofte aan haar man na te komen en zijn wens te vervullen, maar tegelijk haar eigen integriteit en goede moraal te bewaren. Dit idee was gewoonweg briljant, lees het zelf!

Lees ook  Zwangerschapsfoto van Maxime Meiland, wat een buik!

”Er was eens een man die zijn hele leven gewerkt had en al het geld dat hij had verdiend had opgespaard. Hij was een echte vrek. Hij hield meer van geld dan van andere dingen in het leven en toen zijn gezondheid op een dag ineens achteruit ging, zei hij tegen zijn vrouw: ‘Luister, als ik ben overleden dan moet je al mijn geld bij mij in de kist doen. Ik wil mijn geld in het hiernamaals bij me hebben.”

Zijn vrouw moest hem beloven dat zij zijn wens zou vervullen en al zijn geld in de kist zou doen. En op een dag was de man er niet meer.”

”De man lag in zijn beste kostuum in de kist en zijn vrouw zat in het zwart gekleed naast haar beste vriendin. Precies toen de dienst afgelopen was en de kist dichtgedaan zou worden, zei de vrouw: ‘Wacht even!’.

Lees ook  Baby is erg verbaasd als vrouw gaatjes in haar oren schiet, wat er daarna gebeurt, breekt mijn hart

Ze had een schoenendoos bij zich. Ze liep naar de kist en plaatste de doos in de kist. Toen werd de kist dichtgedaan en hij werd stilletjes meegenomen door de begrafenisondernemer.”

”De beste vriendin van de vrouw zag er geërgerd uit, ‘Ik hoop niet dat je zo gek bent geweest om al dat geld in de kist van die vrek te leggen.’
De vrouw antwoordde, ‘Jawel, dat had ik beloofd. En als goede christen mag ik niet liegen. Ik had beloofd om al het geld bij hem in de kist te leggen.’

‘Dus je bedoelt dat je elke cent in die kist hebt gelegd?’ zei de vriendin verbaasd.

‘Natuurlijk’, antwoordde de vrouw. ‘Ik deed het alleen zo: ik pakte al het geld, zette dat op mijn bankrekening en ik schreef voor hem een cheque uit.’

De 9-jarige wordt op school uitgelachen als “flikker.” Maar als zijn moeder verneemt hoe zijn leraar reageert, springen de tranen in haar ogen.

Tijd voor een kapperbezoekje voor deze man. Eens de haardos verwijderd is, ziet iedereen voor het eerst hoe knap hij is!