in

Hij moet 48 jaar de gevangenis in. 17 jaar later komt een 9-jarige door de deur die hem weer hoop geeft!

Zachary Tucker ging pas naar school toen ze hem eindelijk de diagnose voor zijn soms onbegrijpelijk gedrag konden meedelen. De jongen lijdt aan het Aspergersyndroom, een vorm van autisme. Zijn toestand werd steeds slechter.

Want het autisme van Zack verstoort niet alleen zijn sociale vaardigheden, maar bezorgt hem ook verschrikkelijke angstaanvallen. Hij kan niet meer slapen en barst op school vaak gewoon in tranen uit. Het is bijna onmogelijk om de leerling te kalmeren, want hij laat zich niet benaderen: als hij in zijn shocktoestand is, is het nauwelijks mogelijk om met hem te praten.

Zijn ouders Arthur en Susy Tucker zijn zo radeloos dat ze bereid zijn om elke mogelijke oplossing uit te proberen. Op het internet stoot Susy op de naam van Chris Vogt. De hondentrainer is gespecialiseerd in het opleiden van honden om autistische kinderen te begeleiden. Hij is de beste in zijn vakgebied. Hij heeft slechts een probleem.

Chris Vogt is een veroordeelde moordenaar en zit sinds 1998 in de gevangenis! De wegens medeplichtigheid aan moord tot 48 jaar gevangenisstraf veroordeelde man neemt deel aan een programma om onhandelbare honden uit dierenasielen terug sociaal vaardig te maken.

Maar Chris vindt zijn passie in dit programma. Hij verdiept zich in het thema over autisme bij kinderen en leest er alles over wat hij maar in handen kan krijgen. Chris leert hoe hij de perfecte begeleider voor deze kinderen moet trainen.

Lees ook  Vader (30) breekt botten 3,5 week oude dochter, straf: therapie en 240 uur werkstraf

Voordien werden er nauwelijks inspanningen gedaan om honden voor dit doel te trainen. In de gevangenis worden deze honden tot blinden- of dovenbegeleiders opgeleid, maar Chris slaagt erin om een speciale training voor de begeleiding van autisten te ontwikkelen.

Voor de 9-jarige Zack is het pure horror. De door angstaanvallen en paniekaanvallen geplaagde jongen kan zich niet voorstellen om in de gevangenis een moordenaar te gaan bezoeken. Maar al na de eerste ontmoeting merkt het kind hoe goed hem de viervoeter met de glanzende, donkerbruine vacht en droevige ogen doet.

Chris heeft de viervoeter Clyde geleerd onmiddellijk te reageren wanneer hij opkomende angst bij kinderen aanvoelt. Als Zacks hart sneller begint te slaan en een paniekaanval zich aandient, knuffelt Clyde hem en begint hem te likken voor het erger wordt. Zack bezoekt Chris enkele malen in de gevangenis en de twee spelen met Clyde.

“Mijn paniekaanvallen zijn met minstens 70 % afgenomen en ik voel me nu ontspannen genoeg om met andere kinderen om te gaan, wat lange tijd gewoon onmogelijk was” vertelt Zack. Om de gevangene te bedanken, gaat de familie naar de gevangenis om hem te bedanken. En Zack doet iets wat zijn ouders al die jaren hebben moeten missen: Hij omhelst zijn reddende hondentrainer.

Lees ook  KLEUTER sterft nadat dokter afspraak weigert, omdat ze paar minuten te laat is..

Chris is tot tranen toe bewogen als hij verneemt, welke ongelofelijke vooruitgang Zack dankzij Clyde gemaakt heeft. Ook 21 jaar na zijn daad waardoor hij in de gevangenis terechtkwam, valt het Chris zwaar om erover te spreken. Hij was samen met een vriend op straat in een gevecht verwikkeld geraakt dat volledig uit de hand is gelopen. “En ik was gewoon te laf om het juiste te doen” vertelt Chris met tranen in de ogen. Het programma geeft hem de mogelijkheid om iets goed terug te doen.

En voor Zack betekent de opleiding die Chris aan zijn hond Clyde gegeven heeft een heel nieuw leven. Als er een paniekaanval nadert, trekt het dier de aandacht van het kind en Zack weet dan dat hij zich om zijn vriend moet bekommeren en hem moet aaien. Dat maakt hem snel rustig. Zack kan eindelijk weer slapen en vrienden maken. De leerling die vroeger onhandelbaar was, is nu een van de beste studenten van de klas. Dat alles dankt hij aan een veroordeelde moordenaar.

 

Deze vorm van rehabilitatie en hulp uit onverwachte hoek kruipen echt onder de huid. Als ook jij onder de indruk bent van de vooruitgang van Zack DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

Elke dag nam deze man een hamer, verdween en keerde pas ‘s nachts weer terug. 22 jaar later ontdekken wat hij precies had gedaan.

De gepensioneerde 77-jarige sloeg de man het hoofd in toen hij haar probeerde te beroven bij de pinautomaat