in

Hij hoort een geluid en ziet 4 honden – wat ze bewaken bevriest m´n hart

Honden worden vaak omschreven als slimme dieren, en nadat ik over deze gebeurtenis heb gelezen, die afgelopen najaar in het oosten van India plaats vond, kan ik het niet meer dan roerend eens zijn met die uitspraak.

Het was een normale dag voor de leraar Ulhas Chowdhury, die zijn gebruikelijke korte route richting het werk nam in de Indiase stad Puruliya

Maar net toen hij door de struiken liep, hoorde hij een ongebruikelijk geluid. Het klonk als een baby.

Chowdhury stopte en ging op zoek naar de bron van het geluid. Het bracht hem naar begroeiing waar hij vier honden om iets heen zag bewegen.

Tot zijn grote verbazing en ongeloof, was het inderdaad een baby die hij gehoord had. De honden bewaakten het pasgeboren meisje, die in een roze doek was gewikkeld.

Chowdhury kwam dichterbij en de honden merkten hem om. Ze begonnen te blaffen en met hun staarten te kwispelen. Ze waren opgelucht een mens te zien en lieten hem merken dat hij de baby moest helpen.

Lees ook  2 kleine teckels komen oog in oog met een leeuw en ze zijn NIET BANG!

De honden waren op dezelfde plek gebleven, om de baby te beschermen tegen kraaien. Omdat ze fysiek verder zelf niet in staat waren om iets voor het kleine meisje te doen, zaten ze daar gewoon en hadden ze gewacht totdat iemand kwam en haar kon redden.

Toen Chowdhury de huilende baby voor het eerst zag, riep hij meteen om hulp. En binnen enkele ogenblikken kwamen er meer mensen.

Een inwoner van het dorp pakte het meisje op en gaf haar wat melk. “Ze stopte daarna direct met huilen,” vertelde Chowdhury aan de Times of India.

Het meisje werd overgedragen aan de politie, die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis bracht. De artsen bevestigden dat het meisje ergens tussen de 7 en 10 maanden oud moest zijn.

Lees ook  Sadistische dieven hangen gestolen puppy op voor huis van gebroken gezinnetje.

“Hoewel ze wat symptomen van geelzucht had, was er niets levensbedreigend,” vertelt dokter Shibshankar Mahato aan de Times of India.

En die honden?

Nou, het lijkt alsof de honden volgen om zeker te zijn dat het meisje in goede handen was, en stoppen toen ze voldoende gerust gesteld waren. Hoe lief is dat?

De honden zijn in hun stad geëerd als lokale helden, vanwege hun slimme tussenkomst.

“Als de honden er niet geweest waren, hadden we de baby waarschijnlijk verloren. We zijn ze dankbaar,” aldus Chowdhury tegen de Times of India.

Over helden gesproken – honden zijn echt de beste vriend van mensen. Deel dit verhaal alsjeblieft om anderen te laten zien hoe slim honden echt zijn!

Na het lezen hiervan zal je elke dag deo willen gebruiken onder je borsten

Draag jij altijd een huidkleurige beha onder witte kleding? Déze kleur werkt veel beter!