in

Hij gooide DIT kruid dat iedereen in huis heeft over zijn wond heen – 10 seconden later stopt het met bloeden!

Of je nou een ouder van jonge kinderen of beetje onhandig bent, of werkt in de keuken – dan zie je waarschijnlijk wel vaak genoeg wondjes voorbij komen.

En terwijl we allemaal weten dat het belangrijk is om er snel voor te zorgen dat de wondjes niet meer bloeden, hebben we niet altijd verband of pleisters tot onze beschikking.

Maar wees gerust, waarschijnlijk heb je al iets in je keukenkastje liggen wat er voor kan zorgen dat het bloeden snel gestopt wordt.

Het schoonmaken van een wondje met alcohol en er daarna antibiotica creme op aanbrengen, en het dan inwikkelen met verband, blijft de beste manier om een wondje te behandelen. Maar wat als je een klein sneetje hebt, waarvan je wil dat het snel stopt met bloeden, en je geen ehbo doos ter beschikking hebt?

Lees ook  Hallo daar: zó ziet de dochter van Gordon Ramsay eruit en ze is superknap

Als je in de keuken staat, kijk dan of je in je kruidenkastje cayenne peper hebt liggen.

Eeuwenlang wordt dit kruid al gebruikt door de Indianen om zijn vele gezondheidsvoordelen en positieve kwaliteiten. In de 16de eeuw werd dit kruid naar Europa gehaald, op één van de reizen van Columbus.

Onderzoek dat later verricht werd toonde aan dat dit kruid helpt tegen het hongergevoel, verlaagt je bloeddruk en verlaagt het risico op kanker.

Lees ook  Opa ontmoet zijn pasgeboren kleindochter in ziekenhuis – seconden later beseft hij dat zijn dochter gelogen had over alles

Stop het bloeden…

Het is makkelijk om cayenne peper aan te brengen als je jezelf gesneden hebt. Strooi wat cayenne peper direct op de wond en binnen 10 tot 20 seconden zal het bloeden gestopt zijn.

Cayenne peper zorgt er ook voor dat kleine wondjes niet ontstoken zullen raken, dit komt door de antibacteriële eigenschappen die deze peper bevat.

Het verlicht pijn

Volgens een Engels onderzoek zorgt capsaicine voor de hete smaak van de pepers, en kan ook helpen bij het verlichten van de pijn. Capsaicine verlaagt het peptidehormoon, die pijn signalen afgeeft aan de hersenen. Niet slecht, toch?

Harry maakt gemene opmerking over lichaam van zijn vrouw. Maar haar ongelofelijke antwoord snoert hem de mond.

Bijzonder: dít is wat er gebeurt als je de kern van een ui ‘s nachts in je oor stopt