in

Het paard zit vast in een brandende schuur – dan gooit de politie zich op het laatste moment in het vuur

Toen het begon te branden op Red Wing Farm in Pennsylvania, raakte het paard Phoebe in paniek. In plaats van te vluchten, verstijfde ze van angst.

Maar politieagent Matthew Reiss en zijn collega weigerden haar binnen te laten branden.

Branden zijn eng en de ongelooflijke kracht van een brand kan iedereen verlammen van angst. Het is een ongelooflijke hitte en alsof het vuur zelf al niet gevaarlijk genoeg is, is de rook die het afgeeft minstens zo verwoestend.

Net als voor ons mensen zijn branden levensbedreigend voor onze dieren en veel dieren die in de buurt van een brand komen vluchten. Maar, er zijn er ook die niet weten wat of hoe te doen en in plaats daarvan op hun plaats blijven.

En zo was het ook met het paard Phoebe op de Red Wing Farm in Pennsylvania. Toen haar stal afbrandde, kon het paard niets anders doen dan staan en toekijken, schrijft Animal Channel.

Politie aarzelde geen seconde
Maar gelukkig arriveerden politieagenten Matthew Reiss en Kristian Hanus ter plaatse.

Zodra ze aankwamen en de branden in de schuur zagen, vroegen ze of er nog iemand in het gebouw was.

Lees ook  Baasje ‘dumpt’ kat met halve staart in reismandje op parkeerplaats: ‘Beestje is zo bang dat het niet eet’

Een vrouw ter plaatse riep tegen de politie dat er niemand was, behalve een doodsbang paard dat weigerde te bewegen.

Tot dan was het een gewone dag. “We waren papierwerk aan het doen toen we de oproep kregen om naar een brand in Hilltown Pike te gaan,” vertelde Reiss aan de Bucks County Courier Times.

Matthew Reiss en Kristian Hanus weigerden het paard aan zijn lot over te laten en te verbranden en renden dwars door het vuur de schuur in om te zien wat ze konden doen.

Ook al was er geen mens in de schuur, een leven is een leven en ze waren vastbesloten om het paard te redden. Maar toen ze de schuur binnengingen, beseften ze dat er heel wat voor nodig was om het dier in veiligheid te brengen.

“Geen idee hoe ik dit gedaan heb”
De twee politieagenten begonnen naar het paard te schreeuwen om het in beweging te krijgen. Met pure mankracht, touwen en veel hoop, waren de twee agenten in staat om het paard buiten de schuur in veiligheid te brengen.

Lees ook  Man loopt met enorme Pitbull in Rotterdam – dit is wat er vervolgens gebeurt

“Ik wist niet hoe ik dit ding op een paard moest zetten, en er was geen tijd,” vertelde Reiss aan de Courier Times, eraan toevoegend:

Ik weet niet hoe ik het gedaan heb … ging gewoon achter haar en probeerde haar te bewegen in de goede richting.

De video is een waas van mensen, vuur en geschreeuw, maar tegen het einde zien we het paard uit zijn stal rennen in de brandende schuur. Niet ver daarachter rennen de agenten de heuvel op en het vuur uit, beiden even verbaasd over wat ze zojuist hebben bereikt.

Als je aankomt, maak je duizend inschattingen – wat hebben we, wat hebben we nodig, hoe krijg je alles onder controle, zei Reiss.

Reiss en Hanus hadden verschillende kleine verwondingen en acht mensen op de boerderij hadden medische hulp nodig, maar niemand raakte ernstig gewond.

Het enige dat de tragedie niet overleefde was de schuur die niet gered kon worden.

Beelden: Jaimie Vaes vermaakt zich meer dan prima zónder Lil Kleine!

Vader, 2 dochters en nichtje komen om in auto ongeluk – ‘Wou dat ik haar een laatste keer kon knuffelen’