in

Het meisje heeft een zeldzame darm ziekte – maar dan gaat haar grootste wens plots in vervulling

Lauren Cosgroven werd te vroeg geboren. Ze werd in de 27ste week van haar moeders zwangerschap geboren. Het meisje woog net iets meer dan een kilo. Haar eerste levensjaar spendeerde ze in het ziekenhuis. Het zag er af en toe uitzichtloos uit, enkele keren raakte Lauren is een kritieke toestand, maar Lauren overleefde het dankzij de kunde van de artsen. Op een gegeven moment ontdekten de artsen waarom Lauren zo ziek was. Het arme meisje bleek kortedarmsyndroom te hebben.

Het kortedarmsyndroom wordt gekenmerkt door een tekort aan goed functionerend darmweefsel. Normaal gesproken heeft een volwassen persoon een dunne darm van ongeveer vijf meter lang en een dikke darm van ruim een meter lang. De dikke darm gaat over in de endeldarm.

Bij het kortedarmsyndroom is met name de dunne darm grotendeels afwezig of de dunne darm functioneert niet. De dunne darm heeft een grote reservecapaciteit. Het verwijderen van ongeveer de helft van de dunne darm geeft doorgaans nauwelijks klachten. We spreken van het kortedarmsyndroom als iemand minder dan ongeveer twee meter dunne darm heeft. Als iemand minder dan twee meter dunne darm heeft, kunnen verschillende klachten ontstaan. Met name de verminderde opname van voedingsstoffen kan problemen veroorzaken. Deze verminderde opname van belangrijke voedingsstoffen wordt ook wel malabsorptie genoemd. Jonge kinderen kunnen nog goed groeien met veel minder dan twee meter dunne darm. Dit komt door het grote aanpassingsvermogen van de darm op jonge leeftijd.

Lees ook  Mastυrberende vrouw in IKEA breekt het internet

Lauren kreeg zogenaamde parenterale voeding. Dit betekent dat ze via een buisje direct voedingstoffen in de bloedbaan krijgt. Mensen zoals Lauren die TPV (Totale Parenterale Voeding) krijgen, zijn geheel afhankelijk van deze vorm van voeding. TPV kan helaas op lange termijn ernstige complicaties veroorzaken zoals leverproblemen.

Ondanks haar ziekte ontwikkelde Lauren een rijke fantasie. Ze houdt vooral van zeemeerminnen. Het was Laurens grootste wens om een keer een echte zeemeermin te ontmoeten. Deze wens is in vervulling gegaan! Neen dit is geen sprookje van een visser, Lauren heeft een echte zeemeermin ontmoet en ze vond het helemaal geweldig.

Lees ook  Zijn vriendinnetje deed alsof ze uit het leven stapte. De gevolgen waren niet te overzien

Een soortgelijke organisatie zoals Make A Wish genaamd Rays of Sunshine zorgde ervoor dat Lauren de dag van haar leven had. De organisatie organiseerde een ontmoeting met een echte zeemeermin. Ze huurde professionele zeemeermin Linden Wolbert in, die normaliter op luxe pool party’s in Hollywood optreed.

Lauren kreeg een prachtige zeemeermin kostuum en werd opgehaald door een limousine samen met haar familie. Ze had geen flauw idee wat haar te wachten stond. Het meisje dacht dat ze simpelweg een wandeling ging maken met haar familie. Dan komt plots de zeemeermin opduiken en kan ze haar geluk niet op.

Het is prachtig om de wens van een ziek kind in vervulling te zien gaan. Het geeft de kinderen kracht en blijdschap en wie gunt ze dat nou niet? Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een mooie video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Om zich gerust te stellen laat de zwangere vrouw een echografie uitvoeren. Maar als de arts bleek wegtrekt, begint ze in PANIEK te raken.

Moeder vernederd als ze haar zoon zonder broek uit school ziet komen, dat hoort ze het excuus van de school