in

Het is officieel: kinderen zijn een miljoen keer irritanter als hun moeders in de buurt zijn

Toen mijn dochter naar de kleuterschool ging, hield ik een volle week gespannen de adem in en wachtte ik op het telefoontje om haar vroegtijdig te moeten afhalen. Ze zou zeker weer een van die woedeaanvallen krijgen of een onomkeerbaar ongelukje in de broek. Maar ik maakte me blijkbaar zorgen voor niets. Op school (en eigenlijk overal waar ik niet was) gedroeg ze zich als een engeltje. Haar leraren schepten op over haar voorbeeldige gedrag, inclusief haar kwaliteiten om te luisteren en haar gave om rustig en stil te blijven zitten.

Mijn kind?

Bleek dat ze helemaal geen “slecht” kind was, maar gewoon slecht voor mij. Ik weet dat ik hier niet alleen in sta. Mijn vrienden hebben het erover, het internet staat er vol van, kinderen gedragen zich tegen hun moeders hatelijk en dat gebeurt in de hele wereld. Maar waarom toch? Wij zijn de borsten die hen te eten hebben gegeven, de handen die hen gewiegd hebben en de officiële vegers van die billetjes.

Lees ook  Gooi je theezakjes niet weg. Dit zijn 10 redenen waarom je ze beter kunt planten

Moet ik mezelf troosten met de gedachte dat ik niet alleen ben? Dat moeders overal ter wereld hetzelfde meemaken? Misschien.

We hopen allemaal wel eens dat onze baby wacht met in zijn of haar broek te doen totdat papa thuiskomt, maar dat doen ze nooit. Ze bewaren die poep, en al die emoties, exclusief voor ons.

Volgens ouderschapsblogster Kate Surfs ben “JIJ, liefste mama, de afvalbak voor onaangename gevoelens en emoties.” Dat vat het inderdaad wel een beetje samen.

Dr. Heather Wittenberg, een kinderpsychoog, stelt het zo:

“Kinderen bewaren het beste – en het slechtste – voor ons ouders. Bij ons zijn ze helemaal zichzelf. Het vergt energie om goed te zijn en de regeltjes te volgen – zeker voor jonge kinderen – dus wanneer ze thuiskomen, laten ze gewoon alles hangen. Het goede nieuws is dat ook hun diepste liefde, affectie en bewondering exclusief voor ons voorbehouden zijn.”

Dus de volgende keer dat je schattige engel nog eens een woede-uitbarsting krijgt, of op de vloer plast, of de hele dag zeurt, laat het hoofd dan niet hangen. Je doet het geweldig. Je kind voelt zich veilig bij jou. Je kind weet dat je van hem of haar houdt. En als ze hun darmen en woede op je loslaten, weet dan dat liefde een geweldige verwezenlijking is!

Lees ook  Moeder en vier kinderen wekenlang vermist. Tot vader crasht en ze dood in zijn bestelwagen worden gevonden

Heb jij ook zulke ervaringen? Laat het ons weten in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht met je vrienden!

Geloof het of niet, maar als je bevroren citroenen gebruikt, kun je voortaan vaarwel tegen diabetes, tumoren en zwaarlijvigheid zeggen!

Deze zwangere werd levend begraven en verloor haar baby. Een jaar later kan ze niet geloven wat de artsen haar vertellen