in

Het huis van het gezin staat in lichterlaaie. De volgende dag ontdekt de vader iets in de assen dat zijn hart sneller doet slaan.

In Sevierville in de Amerikaanse staat Tennessee maakte de familie Holmes een aangrijpend verhaal mee: Alles begon met een niets ontziende en verwoestende bosbrand in Gatlinburg, op ongeveer 22 km van het huis van de familie.

De brand had zich uitgebreid over een gebied van ongeveer 72 vierkante kilometer. 14 mensen lieten het leven en 1.400 gebouwen werden verwoest.

Uiteindelijk bereikte de brand ook het huis van de familie Holmes, die slechts zeer weinig tijd hadden om de vlammen te ontvluchten. Rob, de vader van het gezin, bericht: “We konden op het nippertje ontsnappen. Het was een kwestie van seconden. We sprongen over omgevallen, smeulende boomstammen. De vlammen kwamen alsmaar dichterbij en we konden door de dichte rook nauwelijks nog iets zien.”

Toen de familie in veiligheid was, vonden ze onderdak bij vrienden en daarna werden ze in een hotel ondergebracht. Van hun huis ter waarde van 180.000 euro bleef niets meer dan assen over en ook hun inboedel ter waarde van 67.000 euro was compleet verloren. Zwaarder woog echter het verlies van hun huisvarken Charles. “Er was simpelweg niet genoeg tijd om Charles te halen. Hij is ook te zwaar om te dragen”, verklaart Bob.

Lees ook  André Hazes: ’Mijn leven is nu een hel’

“Mijn dochter schreeuwde: ‘Papa, wat dan met Charles?’ Maar de vlammen naderden ons ook langs de andere kant als een vloedgolf. Het was alsof ik door de hel moest rijden. Ik kon gewoon niet terugkeren om Charles te redden”, zei Rob.

Andrea, de 15-jarige dochter van de familie, had zich drie jaar lang om het huisvarken bekommerd. Ze was ontroostbaar. Het deed ontzettend veel pijn dat ze Charles in de vlammen moesten achterlaten. Na de vlucht uit de vlammen huilde ze de hele nacht.

Toen de brand onder controle was, reed Rob terug naar zijn huis om te kijken wat er nog van overbleef. Toen hij arriveerde, hoorde hij een zwak gegrom. Hij kon nauwelijks geloven wie hij daar in de assen aantrof: Charles!

Lees ook  Jongen van 7-jaar vraagt artsen om hem te laten sterven je zal nooit geloven waarom

Het dier had de vuurzee daadwerkelijk overleefd. Charles had zich blijkbaar ingegraven en de vochtige modder had hem tegen de hitte beschermd. Daardoor kon hij temperaturen tot 800 graden Celsius overleven.

Niettemin was Charles er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Hij was uitgedroogd en kon nauwelijks op zijn poten staan. Rob repte zich meteen naar de dierenarts. Na een intense revalidatie gaat het ondertussen gelukkig weer goed met Charles.

Omdat de verzekering niet alle kosten van de ramp dekt, en ook omdat de behandeling van Charles een aardige duit kostte, komen Rob en zijn gezin maar langzaam terug op de been. Gelukkig helpt Charles zijn familie bij de wederopbouw van de gezinswoning.

Want inmiddels is Charles op de sociale media een beroemdheid geworden en daardoor krijgt de familie vele donaties. Ondertussen werd er zelfs een kinderboek uitgebracht over het verhaal van Charles.

DEEL dit met je vrienden!

Politieagente overlijdt nadat verdachte in haar gezicht spuugde.

Puppy sterft nadat kinderen hem neersteken