in

Het bewijs: van mannen krijg je hoofdpijn

We kunnen soms niet mét, maar vooral ook niet zonder ze: mannen. Af en toen bezorgt het andere geslacht ons heel wat stress, ruzie en onzekerheid.

Soms krijgen we er ‘hoofdpijn’ van, roepen we dan. Maar wist je dat er nu echt bewijs is gevonden dat we soms letterlijk hoofdpijn van onze mannen ze krijgen? Dit onderzoek legt uit waarom.

Hoofdpijn
Ja, het bewijs is dan eindelijk daar. Uit onderzoek door de Universiteit van Indiana blijkt dat ons hoofd af toe en letterlijk pijnlijk aanvoelt door mannen.

Lees ook  Caroline krijgt celstraf voor te luide seks: 'Zo hoort het, wij gaan gewoon door'

De Universiteit deed onderzoek naar de beroepen waar slechts 15% van de werknemers vrouw is. Wat blijkt? Zij hadden regelmatig last van hoofdpijn.

Vrouwen die werken met veel mannen om zich heen ervaren gemiddeld meer stress dan vrouwen met minder testosteron op de werkvloer.

Lees ook  Man is zo dronken dat hij reageert op zijn eigen sms

De oorzaak
Maar waar heeft dit dan mee te maken? Wanneer vrouwen in de minderheid zijn op de werkvloer zonderen zij zich vaker af van collega’s.

Daarnaast twijfelen ze vaker of ze de baan wel aankunnen. Door deze omstandigheden komt het stresshormoon ‘coristol’ vrij, waardoor de hormoonbalans in de hersenen wordt verstoord.

Je bent hierdoor sneller vatbaar voor ziektes en andere lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Dus ladies, soms maar een beetje uit de buurt blijven van die mannen op kantoor ;-).

Moeder (32) ’lokt voetballende jongens naar binnen en geeft ze allemaal een beurt

Eva (34) is als de dood voor vogels: ‘Komt een vogel voorbij op tv, dan zap ik weg’