in

Het 5-jarige meisje trouwde. Toen ik las wat er gebeurd was, moest ik huilen.

Eileidh Paterson uit Schotland is een stralend klein meisje dat blaakt van levensvreugde.

Maar toen de dokters in 2014 de diagnose van neuroblastoom vaststelden, werd de ergste nachtmerrie van haar ouders bittere realiteit. Deze verwoestende kanker treedt vooral op bij kinderen tijdens hun eerste levensjaren. Eileidh had in haar hele lichaam tumoren, die reeds tot in het vierde stadium gegroeid waren – een doodvonnis.

Maar Eileidh en haar ouders geven niet op en proberen alles wat de moderne geneeskunde te bieden heeft. Eileidh ondergaat operaties, bestralingen, stamceltherapie en chemotherapie. Ze kampt als een leeuwin. In mei 2015 had ze alle mogelijke behandelingen achter de rug en haar familie ademde opgelucht adem. De moeder van Eileidh, Gail, noemt haar dochter een “prinses die voor niets terugdeinst om te overleven.”

Maar neuroblastoom staat erom bekend dat de tumoren, na succesvol behandeld te zijn, ongenadig terugkeren, en ook in dit geval kende deze vreselijke ziekte geen genade. De kanker keert terug, en alle pogingen om de ziekte terug te dringen falen. Eileidh heeft niet lang meer te leven.

Lees ook  Roxanne Hazes krijgt een bak met kritiek na het plaatsen van deze foto’s

Het enige wat men nog voor haar kan doen, is haar resterende tijd op aarde zo mooi mogelijk maken. En ook Eileidh wist heel goed wat ze het liefste wilde: een eigen trouwfeest. Met wie wilde ze trouwen? Met haar beste vriend ter wereld.

Sinds ze de 6-jarige Harrison Grier leerde kennen, zijn de twee onafscheidelijk en brengen ze al hun tijd samen door. Daarom had het meisje een grootse, laatste wens: ze wilde een bruiloft met haar beste vriend. Harrison is meteen akkoord.

De ouders bewegen hemel en aarde om de wens van hun dochter te vervullen – dat allemaal op maat van kinderen. Ze slagen erin om in een mum van tijd een heuse “droombruiloft” op touw te zetten.

Alle gasten waren verkleed als superhelden en Disneypersonages, want Eileidh is dol op deze dappere, bonte helden met hun blije gezichten.

Lees ook  De reddingsbrigade waarschuwt: ”Ouders, kijk A.U.B. naar je kind in plaats van je telefoon!

Eileidh zelf was verkleed als prinses, terwijl haar grote broer Callum haar naar het altaar begeleidde.

De twee kinderen hielden elkaars handjes vast, terwijl de als goede fee verklede kinderverzorgster Zara Grant anekdotes over het leven van Eileidh vertelde. Haar zusje, Cerys, las een gedicht voor en sloot af met de woorden: “Zelfs wanneer we van elkaar gescheiden worden, zal ik altijd bij jou zijn.”

De “goede fee” verklaarde Eileidh en Harrison feestelijk “voor altijd de beste vrienden” – nu zijn ze officieel getrouwd en aten smakelijk de suikerspin die ze van Zara hadden gekregen.

De wereld zal een beetje minder stralend en bont zijn als dit prachtig meisje er niet meer is. Maar een ding is zeker, zolang Eileidh bij ons is, zal ze een vrolijk en gelukkig meisje zijn, omgeven door mensen die boven alles van haar houden.

Oma valt en kan niet meer opstaan. Dan fluistert ze in het oor van haar hond om hulp te halen.

Om zich gerust te stellen laat de zwangere vrouw een echografie uitvoeren. Maar als de arts bleek wegtrekt, begint ze in PANIEK te raken.