in

Heroïnespuiter moet brommen voor dood medegebruiker

Een opmerkelijke zaak in België. Kevin De Laet kwam na heroïnegebruik om het leven. Tragisch, maar wel zijn eigen verantwoordelijkheid, toch? De rechter oordeelde anders. Zowel zijn dealer als medegebruiker moet vier jaar de cel in.

Terug naar 5 oktober vorig jaar. De Belg Kevin De Laet (34, zie foto) is op bezoek in de woning van Gerry P. in Turnhout, vlak over de Nederlandse grens.

Ze gebruiken samen heroïne die ze hebben gekocht van Mich E. De Laet valt in een stoel in slaap, dat gebeurt volgens P. wel vaker. Maar als hij de volgende middag nog steeds nergens op reageert, belt P. de hulpdiensten.

Lees ook  Linda de Mol legt werkzaamheden neer, verbreekt relatie met Rietbergen

Te laat, De Laet is overleden. Uit de autopsie blijkt dat De Laet ook medicatie heeft genomen voor zijn bipolaire stoornis, de combinatie met heroïne is hem fataal geworden. Tragisch, maar wel zijn eigen verantwoordelijkheid zou je misschien denken.

Daar denkt de Belgische rechtbank dus anders over. Zowel dealer E. als medegebruiker P. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

‘Uitleg ongeloofwaardig’
“E. beweerde dat Gerry P. de heroïne van hem zou hebben gestolen, maar die uitleg is ongeloofwaardig,” zei de openbare aanklager tijdens de zaak.

Lees ook  Jeniffer Anniston (50) zonder bh op de foto

“Het is duidelijk dat de heroïne de dood heeft veroorzaakt. Het slachtoffer nam al langer medicatie zonder dat er problemen waren. P. had moeten weten dat heroïnegebruik bovenop medicatie uiterst gevaarlijk is.”

De verdediging van P. pleitte nog dat hij het slachtoffer pas enkele weken kende en helemaal niet op de hoogte was van het medicijngebruik van De Laet, maar de rechtbank was onverbiddelijk. Net als dealer E. moet hij vier jaar zitten.

‘Vrouwen vallen op mannen in witte bestelbusjes’

Beelden: Eloise toont drastische ingrepen aan haar gezicht