in

Henkie, laat je schaamhaar maar staan!

In Married at first sight kunnen de eerste scheidingspapieren worden getekend. Het liep best even leuk tussen ’Henkie en Wenkie’, maar nu lijkt er geen redden meer aan.

De scheldende dramaqueen Chantal maakt het haar echtgenoot wel heel lastig. En ze schermt met een opmerkelijke reden waarom ze Henk niet wenst aan te raken…

De twee verblijven in het Turkse Antalya voor hun huwelijksreis. Chantal (’Sjetal’) zit in de auto op haar plaagstoel. „Je hebt ook Ikea hier, Zweedse ballen eten in plaats van pizza en patat”, sneert ze over Henks eetgewoontes.

En dat gaat zo eigenlijk de hele aflevering door. Henk lijkt een soort van haar marionet, die vooral overal om moet lachen tijdens ’de grote Chantal-show’. En wat krijgt hij daarvoor terug?

Geen toenadering van haar kant in elk geval. Maar dat komt, zo zegt ze, omdat ze verlegen is. Je verwacht het niet. En de bruidegom ook niet.

Een stoere chick met een grote waffel die te verlegen is om een kusje te geven? Maar het is echt zo, bezweert Chantal.

Want ja, haar uiterlijk zegt niets over haar persoonlijkheid. En zo is Henk weer even gerustgesteld. Het ligt niet aan hem als persoon, praat hij zichzelf moed in.

Divagedrag
De echtelieden gaan paardrijden, koren op de molen van het divagedrag van Chantal. Ze doet lacherig en onbeleefd tegen de staleigenaar, en gaat niet op een wit paard omdat ze in voorspellingen gelooft: haar is een ernstig ongeluk voorspeld met iets wits.

Dus wordt Henk opgezadeld met het door haar gevreesde exemplaar. Drama ten top als ze ook nog eens in een cactus rijdt.

Frank (28) verdient goud geld met verkoop van tweedehands sneakers

De wereld vergaat bijna: ’krijg de pestcholera’. En Chantal roept om antibiotica. Maar als Henk later interesse toont in hoe het gaat met haar been, doet ze bijna of er niets is gebeurd.

Ieder blind paard kan inmiddels wel zien dat hun huwelijk zich op de rand van de afgrond begeeft, en ook Henk komt tot nieuwe inzichten.

Want je kan dan wel verlegen zijn, maar geef door wat je wil, Chantal. Kan er iets bloeien, of niet? Maar het rechtstreeks vragen aan zijn bruid doet hij (nog) niet.

Nog wel op een roze wolk zitten Robin en Kimberly, de (voormalig) vrouwenverslinder en de al elf jaar vrijgezelle bruid. Hun huwelijksreisbestemming is Curaçao.

Daar is het goed toeven voor de pasgetrouwden, die het helemaal niet gek vinden om als man en vrouw naast elkaar wakker te worden.

Wel willen ze nog even kwijt dat ze hun huwelijksnacht niet als een traditioneel stel hebben geconsumeerd: er was geen s*ks.

Maar ze hebben wel gezoend, vertelt een glunderende Kimberly. Dit gaat de goede kant op vooralsnog!

De huwelijksnacht van Antoine en Jeroen moet nog komen, en dat levert een beetje pijnlijke televisie op.

De mannen blijken heel verschillend te denken over hun mogelijke eerste keer samen. Jeroen staat er best voor open om niet lang te wachten, hij vindt dat afhangen van de klik.

Antoine ziet hun trouwerij als een eerste date en ’dan ga je toch niet met iemand naar bed?’ Tja, meningen verschillen.

Hoogtepunt
Ferry zoekt een pak uit om zijn jawoord te geven aan zijn ideale match – met een hopelijk heerlijke kont. Hij gaat af op de mening van zijn entourage.

Olcay Gulsen en Ruud de Wild bevestigen relatie

José is eerder getrouwd, maar gaat toch in het wit. Voordat de twee elkaar zien, geven ze wederzijds cadeautjes.

Zij krijgt een tekst op het nummer Stil in mij van Van dik hout, hij een sleutelhanger van een klavertje vier. Dolblij is Ferry ermee, want: het symbool van Alfa Romeo, zijn favoriete automerk.

Dieptepunt
Chantal doet alsof de hele wereld om haar draait. Wanneer Henk iets over de omgeving wil zeggen, antwoordt ze met: „ik heb hier niets moois gezien. Nou ja, mezelf.”

Ook al bedoelt ze sommige dingen misschien grappig, ze schiet er te veel in door. En dan dat verhaal dat ze verlegen is…

Het kan hoor, maar meedoen aan een tv-programma valt dan niet onder dat probleem. Nou Henkie, je kan je schaamhaar wel (weer) laten staan. Het ziet er niet naar uit dat Chantal, met haar vachtjesfobie, ergens bij in de buurt gaat komen.

Verrassing
Bij Thierry en Sanne is er regen en storm in Italië, een voorbode op wat zou komen. Aan het einde van de huwelijksreis is de vlam in de pan geslagen.

De bruidegom blieft in een winkel geen ijs, geen taart, niets. Sanne gaat daar totaal aan voorbij. Twee ijsjes en koekjes worden het.

Thierry geeft aan dat hij het niet prettig en relaxed vond, waarna Sanne in tranen uitbarst en nu overál aan twijfelt. Als ze hier al niet uitkomen, is ook dat huwelijk geen lang leven beschoren.

Rapper Sjors genezen van kanker

Dochter Elvis Presley maakt ‘financiële fout’ van 100 miljoen en blijft bankroet achter