in

Heftige beelden: ‘Vader weigert transvrouw toegang tot vrouwentoilet waar dochter in zit’

Deze week verscheen op TikTok een nogal ophefmakende video. Een transvrouw, een persoon geboren als man maar zich identificeert als vrouw, wil naar het toilet in de McDonald’s gaan.

Mensen die in transitie zijn hebben het moeilijk om te kiezen naar welke wc ze gaan: de vrouwen- of de mannen wc.

In heel wat restaurants zijn er ondertussen daarom genderneutrale wc’s. Op de deur staat dan geen mannetje of vrouwtje afgebeeld.

Lees ook
Laura (38) gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Zo kunnen transgender makkelijker naar het toilet, zonder raar te worden aangekeken. Toch heeft hierover heel wat discussie. Heel wat mensen vinden dit gewoon onzin. En dat leidt nogal eens tot vervelende situaties.

Een man en zijn dochter zitten in een Amerikaanse McDonald’s op hun bestelling te wachten. Dan loopt er een transgendervrouw binnen die naar het toilet wil gaan.

Lees ook
Meisje (8) bijna hele leven opgesloten in huis van grootouders

De man heeft niet meteen door dat het om een transgender persoon gaat en maakt een opmerking wanneer de vrouw weer naar buiten komt.

Hij geeft aan dat hij het er niet mee eens is. De man zegt dat hij haar niet op het toilet wil wanneer zijn dochter binnen is.

Meer nog. De man weigert te aanvaarden dat deze persoon zich identificeert als vrouw. “Je bent een man en daarnaar moet je je ook gedragen!”

Medewerker afvalbedrijf belandt in vuilniswagen en overlijdt: ‘Niemand begrijpt hoe dit kon gebeuren’

Baby in zak gedumpt en verbrand door moeder