in

Heel irritant, de hik! Met dít vreemde trucje ben je er in een paar seconden vanaf

Eén van de meest irritante lichamelijke ongemakken moet toch echt wel de hik zijn. De hik ontstaat door een prikkeling in de zenuwen van het middenrif, met als resultaat een krachtige en onvrijwillige samentrekking van je middenrif en strottenhoofd.

Het duurt meestal maar een paar minuten, maar er is een geval gedocumenteerd van een Amerikaanse man die maar liefst 68 jaar lang de hik had. Je moet er toch niet aan denken…

Lees ook  Een kleine functie in deze balpen heeft al een hoop levens gered

Ultieme oplossing
De trucjes die zogenaamd tegen de hik helpen zijn niet op twee handen te tellen. Een glas water in één teug leegdrinken, je adem een minuut inhouden of flink schrikken: bij ons hebben ze nog nooit geholpen. Maar dít trucje belooft dan toch echt de ultieme oplossing tegen die vervelende hik te bieden. Je moet namelijk aan de borrel!

Borrel
Nee, geen échte borrel helaas, maar wanneer je de volgende keer de hik hebt kan je het beste de kruidenbitter uit de kast pakken. Wanneer je een beetje kruidenbitter over een partje limoen of citroen druppelt en dit opeet, zou je zo van de hik af zijn!

Lees ook  Jonge moeder krijgt ineens uitslag en sterft – nu waarschuwen haar ouders anderen

Te bitter? Strooi er dan een beetje suiker overheen. Waarom dit trucje werkt, kunnen wetenschappers niet achterhalen, maar wel zeggen zij dat het in 88% procent van de gevallen effect heeft. Nou, wij gaan het de volgende keer proberen!

Oeps, foutje: afwasbare verf blijkt niet zo afwasbaar te zijn als de verpakking belooft

Dit is de reden waarom je een gaap nooit moet onderdrukken