in

Heb jij ook wel eens last van pijnlijke bor-sten? Dan kan dít de oorzaak zijn…

Pijnlijke borsten kunnen verschillende oorzaken hebben!

Alle vrouwen hebben er wel eens last van: pijnlijke borsten. Het kan allemaal erg gevoelig zijn en veel vrouwen hebben er regelmatig behoorlijk last van.

Leuk hoor, borsten, maar het gedoe en de pijn die er soms bij komt kijken kan ons af en toe gestolen worden! In de puberteit, menopauze, tijdens je menstruatie en zwangerschap krijgen de meeste vrouwen heel veel last van hun borsten. Het is daarom erg handig én belangrijk om te weten welke soort pijn normaal is en welke niet. Dus,

Verstopping:
Als je net borstvoeding hebt gegeven of je geeft het dan kan dat gevolgen hebben en voor behoorlijk gevoelige borsten zorgen. Ook als je een baby hebt maar geen borstvoeding geeft kan je hier overigens last van hebben. Je borst kan al pijn doen als ‘ie zachtjes aangeraakt wordt en de huid is vaak rood. Deze verstopping is te genezen met antibiotica.

Lees ook  EOTB-Yasmine opnieuw transformatie ondergaan: Onherkenbaar!Hormoonschommelingen:
Tijdens je menstruatie, zwangerschap en menopauze krijg je te maken met hormoonschommelingen.Deze pijn herken je vast wel, dus pas als de pijn anders is dan normaal moet je dat even in de gaten gaan houden.

Infectie:
Is de borst gezwollen en is de huid aan de ene kant roder dan normaal? Als de borst bij aanraking al pijn doet kan het zijn dat er een infectie zit. Dat kan door borstvoeding komen, maar ook door een verstopte klier of ingegroeide haar. Even naar de dokter dus, het is te genezen met antibiotica.

Cafeïne:
Wist je dat cafeïne ook de oorzaak kan zijn van pijnlijke borsten? Cafeïne kan je helpen om wakker te worden, maar het kan ook ontstekingen veroorzaken. Drink daarom niet meer dan 2 kopjes koffie per dag of schakel in ieder geval over op de decaf-variant.

Bh:
De oorzaak van pijnlijke borsten hoeft echt niet meteen heel heftig te zijn, het kan ook komen doordat je de verkeerde bh draagt. Ga bij jezelf na waar het precies pijn doet en als dat verdacht dichtbij je bh in de buurt is, kun je deze beter niet meer dragen en controleren of je wel de juiste maat draagt.

Lees ook  Jonge vrouw stuurt man 65.000 sms’en na eerste date: “Verlaat me niet, Anders moet ik je vermoorden”

Neem bij twijfel altijd contact op met je huisarts!

Vader wacht ongeduldig op bediening – dan draait de ober zich om, en rollen de tranen over zijn wangen

Afgekickte mama deelt schokkende foto van hoe ze er 4 jaar geleden uitzag. (Niet voor gevoelige kijkers)