in

Heb jij ook altijd last van ingegroeide haren na het scheren? ZO voorkom je dat!

Als een haar ingroeit, ontstaat negen van de tien keer een ontsteking. Als je vervolgens aan het ingegroeide haartje gaat pulken, ontstaat meestal een bacteriële infectie, waardoor zich een puistje of abces rondom de ingegroeide haar vormt.

Als je hieraan gaat knijpen en krabben, ontstaat een wondje. Doordat de ingegroeide haar blijft irriteren, zal het wondje niet gemakkelijk genezen.

Uiteindelijk kan er een diep littekentje ontstaan dat nooit meer helemaal wegtrekt. Nu hebben wij een handige truc hoe je dit kan voorkomen.

Lees ook  Een kerngezond babyjongetje werd met grijze haren geboren. En hij is schattig

Wanneer je altijd gebruik maakt van een scheermes is het belangrijk om te onthouden dat je altijd met de haargroei mee moet scheren. Doe je dit niet, dan scheer je de haartjes te kort af waardoor deze zich terugtrekt in de huid. Het resultaat? Een ingegroeid haartje!

Ook is het belangrijk om nooit een droge huid te scheren. Wanneer de huid droog is, is een haartje stugger en wordt deze door het scheermesje uit de huid getrokken. De reactie van het haartje is dat deze zich terugtrekt. Probeer ook altijd een scheerschuim- of mousse te gebruiken; dit maakt de huid en de haartjes nog soepeler.

Lees ook  Ze moeten afscheid nemen van hun kleine babymeisje. Maar wat de honden deden zal je hart nog meer ontroeren.

Wil je het helemaal goed aanpakken, dan is het raadzaam om de huid te scrubben alvorens je hem scheert. Door te scrubben worden dode huidcellen verwijderd waardoor de kans op een ontsteking (en dus een ingegroeid haartje) minder wordt.

Vind je dit een handige tip? Vergeet hem dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Meng deze 2 ingrediënten en zie wat er na enkele minuten met je huid gebeurt….

Deze tiener meid kan niet geloven wie er in haar woonkamer staat!