in

Heb je je ooit afgevraagd wat die halve manen op je nagels betekenen? Het antwoord zal je verrassen!

Mooie nagels zijn zowel voor mannen als voor vrouwen een teken van zorg en aantrekkelijkheid. Een gezonde nagel is stevig, heeft een glad oppervlak en laat zich niet gemakkelijk plooien. Veranderingen in vorm of kleur kunnen wijzen op een tekort aan vitaminen, of op een ernstigere situatie. Dit is waar onze ‘halve manen’ een interessante rol spelen.

De halve maan, ‘lunula’ genoemd, kan je vinden op al je nagels, zowel van de vingers als van de tenen. Weinigen weten dat deze plek erg gevoelig is. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde wijzen veranderingen in de lunula op de aanwezigheid van ziektes in het lichaam. Ook de traditionele Westerse geneeskunde gebruikt nu meer en meer de lunula’s als signaal voor ziektes en zo werden reeds vele verborgen aandoeningen gevonden en op tijd behandeld.

Lees ook  Jury hoort iets achter hun rug – wanneer ze zich omdraaien, zijn ze sprakeloos

Je zou acht tot tien lunula’s moeten aantreffen op je vingernagels. Minder dan acht halve manen kunnen erop wijzen dat de bloedcirculatie niet goed loopt. Het gevolg is een gevoel van vermoeidheid. De lunula’s zouden ongeveer een vijfde van de nagel moeten omvatten. Heb je zeer duidelijke lunula’s, dan kan dat betekenen dat je lichaam teveel arbeid verricht. Mogelijk vecht je lichaam op dat moment tegen een infectie. Ook moeten de lunula’s een ivoorachtige of witte kleur hebben. Hoe helderder ze zijn, hoe gezonder je bent.

De Chinese geneeskunde zegt dat als je lunula’s niet duidelijk afgelijnd zijn, de persoon in kwestie mogelijk aan bloedarmoede leidt. Blauwkleurige lunula’s zijn dan weer een signaal van diabetes. Zijn de lunula’s roodachtig van kleur dan heeft de persoon last van het hart. Onduidelijke lunula’s zijn een teken van indigestie, een teveel aan gifstoffen of een langzame stofwisseling. Ten slotte, de afwezigheid van lunula’s wijst erop dat je psychologisch niet in het reine met jezelf bent.

Lees ook  Je gelooft nooit hoe Geert Wilders eruit zag toen hij in de twintig was

Een kleine of vage lunula, in het bijzonder op de wijsvinger, duidt op darmproblemen, problemen met de pancreas of geslachtsorganen. Is de lunula niet zichtbaar, dan kan je leiden aan lage bloeddruk of schildklierproblemen. Als de lunula op de ringvinger vervaagt, heb je darmproblemen.

Zoals je merkt, het is raadzaam om je lunula’s goed in het oog te houden. Maak je echter niet teveel zorgen als je iets vreemd merkt aan je lunula’s. Ga bij twijfel eens op controle bij de dokter.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bron: Gutfuerdich

Een walvis spoelt aan op het strand. Iedereen staat paf als ze zien wat het dier in zijn mond heeft. We weten meteen wie de dader is…

Ze heeft hoofdpijn. Twee dagen later is ze dood. Dokters waarschuwen voor de volgende symptomen.