in

Haren van 2-jarige Julen gevonden in Spaanse put

Er bestaat geen enkele twijfel meer dat de kleine Julen zich in de diepe put in het Zuidspaanse Totalán bevindt waarin hij zondagmiddag tijdens een familie-etentje terechtkwam. De reddingswerkers hebben via een dna-test kunnen bevestigen dat enkele haren die zondagnacht in de 110 meter diepe en 25 tot 30 centimeter smalle put werden gevonden van de peuter zijn.

De vader van Julen
Bovendien heeft de vader van de jongen, José Roselló, woensdag in de regionale krant Sur ook zijn verhaal gedaan. Hij vertelt in detail hoe hij zijn zoon in de put zag verdwijnen en hem daar een tijdje hoorde huilen. Daarmee wilde hij de geruchten ontkrachten dat Julen – wiens naam aanvankelijk foutief als Yulen in de media kwam – helemaal niet in de put had kunnen vallen. ,,Was dat maar waar, dat hij niet daar diep onder de grond lag en nu hier met zijn moeder zou zijn,” zei de vader.

Lees ook  Chick wil naar binnen langs het raam, maar loopt wat schade aan haar poesje op… (video)

Volgens hem rende Julen over het terrein waar de familie een paella aan het maken was toen hij ineens verdween. ,,Ik stond op vier, vijf meter,” aldus de vader. ,,Mijn nicht, die achter hem aan liep, zag hoe hij met zijn handen in de lucht naar beneden viel. Ik was er binnen enkele seconden, haalde de stenen weg die rond het gat lagen en stak mijn arm tot de schouder in de put. Ik wist niet hoe diep de put was, en hoorde hem huilen.”

Lees ook  Tiener verslaat stadium 4 kanker net op tijd om naar huis te gaan voor Kerstmis

José Roselló probeerde zijn zoontje gerust te stellen. ,,Ik zei hem: papa is hier en Oliver zal ons helpen.” Oliver is het oudere broertje van Julen dat anderhalf jaar geleden plotseling op het strand overleed.

Dochter Patricia Paay: ‘Ik ben misbruikt en aangerand’

Bekir E. bekent de moord op Hümeyra en zegt spijt te hebben