in

Hand geamputeerd bij man die te strakke boeien om kreeg

De Amerikaanse bouwvakker Giovanni Loyola (26) werd hardhandig in de boeien geslagen. Die zaten zo strak dat blijvende schade ontstond. Uiteindelijk zat er niets anders op dan de hand te amputeren.

Loyola, die in Pinson, Alabama, woont, werd in februari vorig jaar opgepakt, omdat hij werd verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij.

Zelf zei hij dat dit niet zo was, maar dat het mogelijk om zijn broer ging. Loyola werd geboeid meegenomen naar het politiebureau.

Lees ook  Bakactie voor zieke Lilly (4) draait uit op fiasco: “40 kilo pannenkoeken weggegooid en veel geld verloren”

De handboeien zaten echter zo strak dat de bloedsomloop geblokkeerd raakte. De man vroeg meermaals of de boeien wat losser mochten, maar dat gebeurde niet. Pas na acht dagen werd hij vrijgelaten en kon hij naar een arts.

Loyola moest vier operaties ondergaan waarbij zijn vingertoppen werden verwijderd, maar dat verhielp het probleem niet. Uiteindelijk moest zijn hele linkerhand worden geamputeerd.

Lees ook  Allegra Cole (cupmaat M) heeft weer enkele operaties laten doen en heeft bijna haar ‘droomlichaam’ (foto’s)

De twintiger heeft een aanklacht ingediend tegen de hulpsheriff die hem in de boeien sloeg. William Terrill, professor strafrecht aan de universiteit van Arizona, zei al tegen The Birmingham News dat de hulpsheriff verplicht is om de strakheid van de boeien te controleren.

Vrouw opgepakt nadat ze politie vroeg wat ze met lijk van zoon moest doen

Pas op! De giftige berenklauw staat weer in bloei (en zo herken je hem)