in

Haar ouders lachten om het idee. Maar 3 jaar later is dit Spaanse meisje van 8 miljonair

In het jaar 2013 zit een klein meisje van 8 op een bedje in een koude kamer van een ziekenhuis. Alhoewel haar naam Candela is (wat “vuur” betekent op Cuba), is haar gezicht koud en verveeld.

Ze is opgenomen voor leukemie, de kanker van het bloed. Een vrijwilliger ziet haar en komt met een idee: ze gaat haar een paar eenvoudige armbandjes leren maken van gekleurd draad en knopen. Maar ze had zich nooit kunnen voorstellen dat deze kleine actie tot een enorm solidariteitsproject zou leiden.

Na weer thuis te zijn gekomen leerde Candela aan haar beste vriendinnen hoe de armbandjes te maken die ze aan familie en vrienden gaven. Helaas verslechterde de toestand van Candela en moest ze weer terug naar het ziekenhuis. Haar vriendinnen hadden een geniaal idee: wat als ze de armbandjes zouden verkopen om hun vriendin te redden?

Lees ook  4-jarige sterft onverwacht nadat hij enkele dagen last had van symptomen van “buikgriep.” Dan vinden dokters dit in zijn longen.

Toen ze het plan aan hun ouders vertelden vonden ze het erg leuk maar ze geloofden niet dat het wat zou opleveren. De meisjes zetten echter door. Met een flinke stapel armbandjes gingen ze de straat op met het doel de totale opbrengst voor de behandeling van Candela te doneren.

De boom die toen volgde was ongelofelijk: iedereen wilde een “candela” (zo hadden ze de armbandjes genoemd). Steeds meer personen wilde hun eigen candela hebben!

Opdat meer mensen hun zouden helpen met de productie, maakten ze deze video op YouTube waarin ze het simpele proces uitlegden. Precies, ook jij kunt het zo leren!

Er zijn nu drie jaar voorbij en Candela heeft een beenmergtransplantatie gehad en is weer thuis. De meisjes hebben het enorme bedrag van 1 miljoen euro bij elkaar! In plaats van het geld te houden hebben Candela en haar familie iets onverwachts gedaan: ze doneerden alles aan het Hospital Sant Joan de Déu van Barcelona, het ziekenhuis gespecialiseerd in kindergeneeskunde waar Candela was behandeld. Het geld zal worden besteed aan onderzoek naar kanker bij kinderen.

Lees ook  Nijlpaard laat gigantische scheet – en de video werd door meer dan 23 miljoen mensen bekeken!

600 goed bewerkte kilometer draad in meer dan 274.000 armbandjes en het gaat door. En zeker niet tevergeefs, met het gedoneerde geld hebben ze het jaarlijkse onderzoeksbudget van het ziekenhuis met 1/3 verhoogd.

Dit ongelofelijke meisje heeft samen met haar vrienden van het ziekenhuis een prachtige video gemaakt om de waarde van de armbandjes uit te leggen. Bekijk hem hieronder.

Wat een schitterend initiatief! Het is moeilijk om te geloven dat het door meisjes van nog maar 8 is uitgevoerd. En wat geweldig om te weten dat deze kinderen de volwassenen van de toekomst zullen zijn.

“Tumormeisje” heeft na jaren vol pesterijen liefde van haar leven gevonden: “Als hij naar me kijkt, voel ik me mooi”

“Er is niets waarvoor je je schamen moet!” Dit meisje laat zien hoe ze er onder haar kleren uitziet