in

Gruwelijke vondst: Dertien zwaar mishandelde dode ganzen aangetroffen

De dierenambulance van Alphen aan den Rijn heeft deze week een gruwelijke ontdekking gedaan in natuurgebied Bentwoud bij Benthuizen. Dertien zwaar mishandelde dode ganzen werden aangetroffen, verspreid over een greppel. Medewerkers van de dierenambulance deelden het schokkende nieuws op Facebook, waar ze spraken van een ware horrorscène.

De ganzen vertoonden sporen van hagelschot en hun borstkas was bruut weggesneden, een daad van onbeschrijfelijke wreedheid. Na grondig onderzoek door de dierenambulance bleek ook dat de ganzen kort geleden waren geleewiekt, waarbij de punt van hun vleugels is afgeknipt. Dit praktijk, voorheen toegepast op jonge vogels tot twee weken oud, is sinds 2018 streng verboden.

Lees ook
Hij dacht eerst dat hij gewoon verkouden was en toen viel zijn lichaam letterlijk uit elkaar

“De vraag hoe iemand tot zulke afschuwelijke daden komt, blijft ons ernstig bezighouden”, aldus de dierenambulance in hun verklaring op social media. “Dit tart werkelijk alle verbeelding.” De medewerkers roepen mogelijke getuigen op om zich te melden en informatie te delen.

Deze schokkende vondst volgt op een vergelijkbaar incident eerder dit jaar in Boskoop, een nabijgelegen plaats. Of er een verband bestaat tussen deze twee gruweldaden wordt momenteel onderzocht.

Lees ook
Man in rode string maakt buurt helemaal gek

Jongen (14) neergestoken door man (59)

Heb je geld gevonden? Dit is wat je dan verplicht moet doen