in

Groep ’uitermate vervelende’ en vechtende jongeren van strand geveegd in Zandvoort

Een grote groep jongeren is woensdagavond door massaal uitgerukte politie van het strand langs de Boulevard Barnaart in Zandvoort geveegd.

De groep, tussen de 100 en 150 jongeren, gedroeg zich volgens een politievoorlichter ’uitermate vervelend’ en was betrokken bij vechtpartijen met andere badgasten.

Er is in ieder geval een aanhouding verricht. Enkele strandgangers raakten gewond. Ook in Noordwijk werd het later op de avond onrustig.

Er stonden zeker twaalf politievoertuigen bij het strand en er is door agenten een linie gevormd om de groep raddraaiers van het strand te krijgen.

De relschoppers gooiden onder meer flessen naar de politie. Agenten kwamen met honden en paarden ter plaatse.

Voor zover bekend raakten drie mensen gewond door de ’handgemenen’. Een persoon is door ambulancepersoneel behandeld op het politiebureau, laat de politiewoordvoerder weten.

Lees ook  Politie wil dat online heksenjacht op Arnhemse agent stopt: 'Dit is gewoon strafbaar'

Een getuige zegt tegen NH Nieuws dat het eerst om een aantal kleine opstootjes ging, maar dat dat al snel uitgroeide tot een grote matpartij.

De groep zou rond 20.30 uur van het strand zijn verwijderd en naar het station zijn geleid. Daar wordt hen dringend verzocht naar huis te gaan.

Agenten kondigen aan vanavond de omgeving in de gaten te blijven houden. „We controleren iedereen, noteren de gegevens en bekeuren als daar aanleiding toe is.

Voor zover we kunnen inschatten is het grootste deel van de groep met de trein naar Zandvoort gekomen. Daarom worden ze naar het station gebracht.”

De politiewoordvoerder laat weten dat er op het strand bij Bloemendaal mogelijk ook een actie gaande is tegen een groep strandgangers. Het is er erg druk. Jongeren zouden er aan het feesten zijn geslagen.

Lees ook  Extra druk op ziekenhuis door ongevaccineerden: "U hoeft niet te blijven hoor"

Ook in Noordwijk is het druk met groepen jongeren en agenten ter plaatse. Volgens een woordvoerster waren een paar honderd mensen feest aan het vieren.

„Er werd lachgas gebruikt, alcohol gedronken en op een gegeven moment sloeg de sfeer om”, meldt ze aan Omroep West.

Iedereen werd door de politie rond 23.00 uur naar huis gestuurd. Volgens omstanders zijn er twee mensen aangehouden, maar dat kon de politiewoordvoerster nog niet bevestigen.

Nadat iedereen was vertrokken keerde de rust weer op de boulevard en het strand van Noordwijk.

Twee mensen doodgeschoten, schutter voortvluchtig

Crocs met stilettohakken nu te koop! Wie zou dit ook perfect staan?