in

Grapperhaus waarschuwt horeca: Laatste waarschuwing anders gaat alles weer dicht!

Horecaondernemers en organisatoren van evenementen moeten beter gaan controleren of bezoekers wel echt getest of gevaccineerd zijn.

????????????????????????????????????

Dat heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie gezegd na een overleg met de meest bij de coronacrisis betrokken bewindspersonen. Die kregen daar ook een update over de pandemie van RIVM-directeur Van Dissel.

Volgens Grapperhaus bekijkt het kabinet of er extra maatregelen nodig zijn om de stijgende besmettingscijfers terug te dringen.

Lees ook  Binnenkort ook coronapas voor niet-essentiële winkels

Mogelijk zijn die het gevolg van gebrekkige controle bij toegang. Verschillende horecagelegenheden blijken besmettingshaarden schrijft NOS.

“Het systeem is goed”, zei Grapperhaus, “maar dan moet je je wel aan de regels houden”. Het afgelopen weekend bleek dat bij veel zaken er niet of nauwelijks gecontroleerd werd.

Vanmiddag heeft de minister een gesprek met Koninklijke Horeca Nederland, de brancheorganisaties die hij zal oproepen de handhaving aan te scherpen.

Lees ook  NOS-nieuwslezer Amber Brantsen moeder geworden van dochtertje: ‘Een engeltje!’

Als horecazaken in gebreke blijven, moeten burgemeester niet schromen om zo’n gelegenheid een tijd te sluiten.

“Anders ga je hetzelfde krijgen als in september vorig jaar”, zei Grapperhaus. Toen was de conclusie dat er te snel versoepeld was en dat de regels weer aangescherpt moesten worden.

Beyza Doğan (24) verliest handen en voeten na infectie: ‘Ik blijf nog steeds positief’

15-jarige steekt vader en zoon neer