in

Gorilla met gebrek aan pigment doet mensen wereldwijd versteld staan

Niet zo lang geleden was er een feestje in de dierentuin van Atlanta: de gorilla Anaka vierde haar zesde verjaardag! Om de feestelijke gebeurtenis te vereeuwigen werden foto’s genomen en later op Facebook gedeeld.

Mensen van over de hele wereld stuurden felicitaties! Echter, een opmerkelijk detail ging viraal. De gorilla heeft een gedeelte van haar hand waarop veel pigment ontbreekt. Een foto van dichtbij laat zien hoeveel het op een menselijke hand lijkt.

Lees ook
Natasha weet waarom ze nog single is: “Mannen zijn doodsbang voor mijn enorme achterkant!”

Het is op zich niet heel verwonderlijk, omdat gorilla’s net als mensen opponeerbare duimen hebben. Dit betekent dat de duim alle andere vingers van dezelfde hand kan aanraken. Daarnaast hebben ze ook individuele vingerafdrukken.

In tegenstelling tot veel dieren die klauwen hebben, bezitten gorilla’s, net als wij, nagels. Uiteindelijk is dit niet heel verwonderlijk: het DNA van de mens verschilt maar 1,75 procent van dat van de gorilla.

Volgens de dierentuin is niet alleen Anaka’s huid heel bijzonder, maar ook haar persoonlijkheid. Regelmatig lift ze mee op de rug van haar broers en zussen of laat ze haar moeder luidruchtig weten dat ze een goed plekje wil om te eten en drinken.

Lees ook
Hilarisch: vrouw bestelt eten zodat bezorger spin kan weghalen

Sommige mensen denken dat Anaka vitiligo heeft, maar de dierentuin kan dit niet bevestigen, aldus Bored Panda. Haar huid is altijd zo geweest en is in de jaren niet veranderd.

Het is werkelijk opmerkelijk om de gelijkenissen zo te zien! Vind je ook niet?

Meisje (12) pleegt zelfmoord nadat moeder haar hond laat inslapen

Politie zoekt man die bij verschillende garages poept in auto’s