in

Gezin al week geterroriseerd door onbekenden: “Twee betonblokken door de ramen, waar zal dit eindigen?”

Een familie uit de Philemon Haumanstraat in Temse zit met de schrik in het lijf nadat er in de nacht van dinsdag op woensdag twee betonblokken door de ramen werden gekeild. Zaterdag werd er ook al met een loodjesgeweer op de gevel geschoten. De daders zijn onbekend. “We durven niet meer buiten te komen”, klinkt het bij de slachtoffers. De politie zal extra patrouilleren.

De stukgegooide ramen zijn een voorlopig hoogtepunt in een week van pesterijen. “Het begon vorige week maandag toen er een dakwerker de straat even blokkeerde om iets uit de dakgoot te halen”, vertelt het geviseerde gezin. “Dit was blijkbaar niet naar de zin van enkele buurtbewoners. Ze begonnen te schelden omdat ze niet meteen konden passeren. Het was nota bene door vandalisme dat we die dakwerker moesten laten komen. Iemand had een halfvol drankflesje in de dakgoot gegooid en dat was vast komen te zitten in de regenpijp.”

Lees ook  Peuter (3) schiet zichzelf per ongeluk dood op eigen verjaardagsfeestje

Gevel beschoten
Daarna begonnen volgens de familie de bedreigingen en vernielingen. “De voordeur werd op klaarlichte dag ingestampt en zaterdag werd er met een loodjesgeweer op het raam geschoten terwijl onze zoon op het toilet zat. Toen de dochter het raam opende om te kijken wat er aan de hand was, werd er ook op haar gemikt. Ze zag enkel iemand op straat die gemaskerd was met een bandana.”

In de nacht van dinsdag op woensdag was het opnieuw prijs. Rond half één werden de bewoners opgeschrikt door twee harde klappen gevolgd door glasgerinkel. “Binnen vonden we twee grote betonblokken die door de ramen waren gegooid. De daders waren natuurlijk weggevlucht. De brandweer is ter plaatse gekomen om alles dicht te maken.”

Wegpesten
De familie zit met de schrik in het lijf en durft zich amper nog op straat laten zien. “Wat zal immers het volgende zijn? Dit dreigt helemaal uit de hand te lopen. Het lijkt er sterk op dat ze ons gewoon willen wegpesten.”

Lees ook  BIZAR! Wist jij dat je al heel je leven de houdbaarheidsdatum op voeding verkeerd leest?

De daders zijn onbekend, maar het gezin heeft wel sterke vermoedens. “We vragen ons vooral af wat het motief kan zijn. Mogelijk is het een vergelding omdat de politie af en toe controles doet op het nabijgelegen pleintje. Ze denken wellicht dat wij de politie hiervoor bellen, maar dat is nooit gebeurd.”

De slachtoffers weten ook niet goed hoe het nu verder moet. “We wonen hier al dertig jaar en het huis is onze eigendom. We willen ons niet zomaar laten wegjagen, maar deze terreur moet wel stoppen.”

Extra patrouilles
De politie van de zone Kruibeke/Temse onderzoekt de zaak. “We zullen alleszins het aantal patrouilles in de omgeving opdrijven”, zegt commissaris Katty De Bruyn. “Het is namelijk niet het enige geval van overlast in deze buurt.”

17 plaatsnamen die onzettend stom klinken in het Engels

Moeder krijgt gelijk van rechter: oma moet foto’s kleinkinderen direct van Facebook halen