in

Gewapende man steelt ambulance en rijdt mensen aan in Oslo: tweeling van 7 maanden oud gewond

Een gewapende man heeft in Oslo een ambulance gestolen en verschillende mensen aangereden terwijl hij wegreed, waaronder een vrouw met een kinderwagen met daarin twee kleine baby’s. De man is later aangehouden, zegt de politie in de Noorse hoofdstad, die schoten afvuurde. De politie was ook nog op zoek naar een tweede verdachte, een vrouw die in dronken toestand verkeerde. Zij werd later op de dag gevat.

Bij de arrestatie van de man, die gewapend was, werden schoten gelost. De politie zette de grote middelen in, waaronder een helikopter. De ruime omgeving werd afgezet.

Bij het incident raakten vier mensen gewond: een ouder echtpaar en een vrouw met een kinderwagen met daarin twee kinderen. Ze werden aangereden toen de politie de ambulance achtervolgde.De kinderen raakten daarbij lichtgewond. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen van het oudere echtpaar zijn. Ook de 32-jarige mannelijke verdachte raakte bij het incident lichtgewond. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Lees ook  Je gelooft nooit hoe Geert Wilders eruit zag toen hij in de twintig was

De ziekenwagen werd voor het incident gestolen op de plaats van een auto-ongeval. Op beelden van getuigen is te zien hoe de man met een blauwe Ikea-tas naar de ambulance wandelt. De politie gaat ervan uit dat de man die de ambulance stal, betrokken was bij dat ongeval. En ook de vrouwelijke verdachte was op de plaats van het ongeval.

Lees ook  Tragische update over baby gevonden in vuilniszak met maden in hoofdwond

Volgens een woordvoerder van het Universitair ziekenhuis in Oslo waren twee ambulances betrokken bij het incident. “Eén werd gestolen door een gewapende persoon. Enkele minuten later slaagde een van onze andere ambulances erin het gekaapte voertuig te stoppen door er tegen aan te botsen. Toen kwam de politie en pakte hem”, zei hij.

In het kader van het onderzoek zijn wapens en drugs gevonden, zo maakte de politie op een persconferentie bekend. De speurders onderzoeken aanwijzingen dat de man contacten zou hebben met extreemrechts. De opgepakte man en vrouw zijn beiden Noren, en waren reeds bij de politie bekend.

Wauw! Deze blondine is de knappe vriendin van Thomas Berge

Groot verdriet voor Maxime Meiland