in

Gevangenispersoneel laat gedetineerden urenlang naar Baby Shark luisteren

Drie voormalig gevangenisbewaarders moeten zich voor een rechter verantwoorden. Ze worden ervan verdacht meerdere gevangenen aan een muur te hebben geketend, om ze vervolgens urenlang bloot te stellen aan de gruwelijke tonen van ‘Baby Shark’, het nummer waar menig ouder inmiddels neurotisch van wordt.

Het gaat om twee bewaarders van 21 jaar oud, plus hun 50-jarige leidinggevende. Het drietal wordt wreedheid jegens gevangenen, het lichamelijk straffen van een gedetineerde en samenzwering ten laste gelegd, blijkt uit documenten van het Oklahoma County District Court.

Lees ook  Julies dochter Sharida (39) overlijdt na cosmetische ingreep in Turkije

Midden in de nacht
De bewaarders zouden op minimaal vijf verschillende momenten gevangenen in de lege ontvangstruimte voor advocaten hebben gezet. Daar werden ze aan de muur geboeid, waarna ze urenlang naar het kindernummer moesten luisteren. Dat is gebleken uit een intern onderzoek.

In twee gevallen gebeurde deze onvrijwillige luistersessie midden in de nacht, direct nadat de bewakers hun slachtoffer van z’n bed hadden gelicht.

Lees ook  Iemand last van winderigheid? Dat betekent dat je heel gezond bent!

Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat Baby Shark is ingezet om mensen te tergen. Bij West Palm Beach in de Amerikaanse staat Florida werd het nummer al eens gebruikt om daklozen weg te jagen van bepaalde plekken.

Monique Westenberg heeft groot nieuws te melden: ‘Ze is bevallen!’

Verbazing door babynieuws voor Monique Westenberg: “Is André Hazes de vader?”