in

Geheugen van moeder met dementie komt terug nadat zoon gaar elk dag 2 voedingsmiddelen geeft.

Drie jaar geleden begon Mark Hatzer te merken dat zijn 82-jarige moeder vergeetachtig werd. Het werd snel zo erg dat ze voor haar eigen veiligheid gehospitaliseerd moest worden. Ze kwam op het punt dat ze haar eigen zoon niet meer herkende, en op zeker ogenblik had ze de verpleegsters ervan beschuldigd dat ze haar ontvoerd hadden.

“Toen mijn moeder in het ziekenhuis lag, dacht ze dat het een hotel was – maar het ergste waar ze ooit al verbleven had”, vertelde Mark. “Ze herkende me niet en belde de politie omdat ze dacht dat ze gekidnapt was.”

Omdat hij zijn vader in 1987 verloor aan een hartaanval, gaf de dementie van zijn moeder hem het gevoel dat hij beide ouders verloren had.

Lees ook  Johan Derksen: ’Ik heb maar één fout gemaakt’

Maar in plaats van Sylvia medicatie te laten nemen, werkte Mark met haar samen en bedacht een dieet en recepten om de snelle opgang van de ziekte tegen te gaan.

Na diepgaand onderzoek leerde het duo dat dementie in de landen rond de Middellandse Zee minder vaak voorkomt omwille van het dieet. Dus was het dieet dat ze creëerden grotendeels gebaseerd op wat mensen in die landen eten.

De voedingsmiddelen in dit dieet bestaan uit een heleboel “brein stimulerende” voedingswaren, waaronder walnoten en bosbessen.

“Iedereen weet over vis, maar er zijn ook bosbessen, aardbeien, Braziliaanse noten en walnoten. Deze hebben de vorm van hersenen en geven ons het teken dat ze goed zijn voor de hersenen”, legde Mark uit.

Lees ook  Regering: blijf binnen! Ondertussen op de Amsterdamse Dappermarkt…

Sylvia begon ook andere dingen te eten zoals broccoli, havermout, zoete aardappelen, groene thee en zelfs pure chocolade.

En hoewel het uiteraard niet gebeurde van de ene dag op de andere, begon het geheugen van Sylvia langzaam terug te keren.

Door veel te trainen, zowel fysiek als mentaal, alsook sociale interactie, wordt het geheugen van Sylvia steeds beter.

“Mensen denken dat de diagnose het einde van je leven betekent”, zei Mark. “Je zult goede en slechte dagen hebben, maar het hoeft niet het einde te zijn.”

De Alzheimer Society erkende de methode van Mark en Sylvia, en deelt hun dieet, recepten en oefeningen zelfs op hun blog.

DEEL DIT MET IEDEREEN DIE IN ZIJN OF HAAR FAMILIE MET DEMENTIE WORDT GECONFRONTEERD!

7 puppy’s gered nadat ze in verschroeiend hete temperaturen voor dood achtergelaten werden.

Medisch wonder: Moeder met hartvormige in elkaar gegroeide baarmoeders bevalt van tweelingen.