in

Geboren zonder neus maar gezegend met charmante glimlachen, zijn deze 2 kinderen echte helden.

Schoonheid en kracht van een mens worden niet bepaald door fysieke eigenschappen, maar door de moed van de geest en de schoonheid van het hart. Deze twee kinderen, beiden geboren zonder neus maar gezegend met een prachtige glimlach zijn daar het perfecte voorbeeld van.

Er zijn minder dan 50 gevallen van een volledige congenitale arhinia, een ziekte waardoor baby’s zonder neus geboren worden. De kans om zo geboren te worden, is 1 op 197 miljoen. Tessa Evans en Eli Thompson zijn twee van dergelijke, onwaarschijnlijke gevallen.

Brandi en McGlathery en Troy Thompson waren angstvallig in afwachting van hun baby, maar Timothy werd op 4 maart 2015 prematuur geboren. Hij had geen neus of nasale brug, dus noemde zijn moeder hem de “wonderbaby.”

“Wie had gedacht dat zoiets klein het leven van zoveel mensen zou veranderen? Onze perfecte wonderbaby”, schreef ze op Facebook. “Mijn grootste vrees is dat mensen hem niet gaan zien als de mooie, dappere kleine jongen die ik zie.”

Lees ook  Deze vrouw ligt op sterven. Maar haar laatste wens choqueert de artsen.

Timothy moest na amper vijf dagen al een tracheotomie ondergaan, een operatie waarbij de luchtpijp wordt geopend.

Tessa Evens werd in februari 2013 net zoals Timothy eveneens zonder neus geboren. Toen Tessa Evans werd geboren, wisten de artsen niet wat te doen. “Ik voelde me zo eenzaam en hulpeloos. Ik werd verondersteld om mijn baby te beschermen en te helpen, maar ik kon niets doen. Er kwamen tubes uit haar kleine lichaampje. Ze bracht de eerste vijf weken op de intensieve zorgen door, hetgeen zonder twijfel de ergste weken van mijn leven waren” vertelde haar moeder Grainne Evans.

Toen de abnormaliteiten tijdens de scans aan het licht kwamen, werd de moeder geadviseerd om abortus te plegen.

Grainne wil dat iedereen zou weten dat ondanks een paar obstakels Tessa toch een doodgewone 2-jarige is. “Tessa is als elke andere jonge meid. Ze houdt ervan om met haar broer en zus te spelen. Ze lacht altijd en haar toestand heeft haar nog niet tegengehouden om eender wat te doen.”

Lees ook  Erik de Vogel en Caroline de Bruijn vertellen over hun GTST-salaris

Timothy en Tessa kunnen niet ruiken en hebben een beperkte smaakzin. Vorig jaar in oktober, toen Tessa 2,5 jaar oud was en Timothy zeven maanden oud, spraken de ouders af om elkaar te ontmoeten. De kinderen leerden elkaar kennen en Tessa wist meteen dat Timothy heel anders was, behalve dan van wie ze in de spiegel zag. Tessa was meteen gefascineerd door baby Timothy en raakte hem aan waar zijn neus normaal zou moeten zitten. Dan raakte ze haar eigen gezicht op dezelfde plek aan.

Gelukkig hebben artsen dankzij 3D printtechnieken een methode bedacht om een neus voor Tessa te maken. De neus zal om de twee jaar aangepast te worden, zodat hij met haar lichaam mee kan groeien.

DEEL dit inspirerende duo met je vrienden!

Zeldzame mono-mono tweelingen hielden elkaars handjes vast tijdens hun geboorte. Nu delen ze een geweldige band van liefde en samenzijn!

Koppel met Downsyndroom viert 22e huwelijksverjaardag, en bewijzen al hun twijfelaars ongelijk!