in

Gaten in je favoriete trui? Vergeet naald en draad! Bekijk deze ingenieuze oplossing

Het is iets wat we allemaal wel al eens hebben meegemaakt: Je trekt je favoriete, leukste trui aan wanneer je plots beseft dat er een gaatje zit in het midden van je trui.

Een makkelijke oplossing is een naald en draad nemen en het proberen te herstellen, maar je kan zelf ook wel dat het resultaat niet hetzelfde zal zijn als het origineel. Een vervelend gevoel als je weet dat je je favoriete trui moet weggooien…

Of niet?

Wel, zeker niet als je deze geniale truc kent. En je hebt er geen naaimachine voor nodig.

Het hele proces duurt minder dan 10 minuten. Je hebt wel de juiste dingen nodig uit je winkel, maar eens je alles voorhanden hebt, zal je nooit merken dat er ooit een gaatje in je kledingstuk heeft gezeten!

Dit heb je nodig:
een t-shirt met een gaatje (werkt het best wanneer het gaatje kleiner is dan 5 millimeter)
een strijkijzer en strijkbord
een klein stukje smeltbare bonding web
licht smeltbaar stukje interfacing
perkament papier
spray fles met water
witte stof katoen

Lees ook  Ouders kussen zieke dochter vaarwel – 30 minuten later horen ze hard geschreeuw uit haar kamer

1. Draai de trui binnenstebuiten en leg het op je strijkplank. Gebruik je vingers om de hoeken van het gaatje zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen zodat de grootte van het gaatje verkleint.

2. Vooraleer je begint, bedek je strijkplank met perkament papier. Dit zal je strijkplank helpen beschermen en vermijden dat er iets aan vast kleeft.

3. Neem een klein stukje smeltbare bonding web (je kunt dit vinden in fabriekswinkels). Bedek het volledige gaatje en leg dan een iets groter en lichter stukje smeltbare interfacing er bovenop (kan je eveneens vinden in de winkel.)

4. Stel je strijkijzer in op de wol stand. Leg een persdoek bovenop je trui zonder de patches eronder te verplaatsen. Verdamp deze plek met water met behulp van de spray fles, en plaats dan zachtjes het strijkijzer erbovenop. Wees voorzichtig dat je de patch niet verplaatst. Doe dit gedurende 10 seconden.

Lees ook  Dansers vormen een diagonale lijn op de vloer… Wat er dan gebeurt, zorgde ervoor dat mijn mond wijd open viel!

5. Verwijder de doek en leg je trui op de juiste kant. Als je merkt dat de losse draadjes nog niet vastgekleefd zijn aan elkaar, herhaal dan de bovenstaande stappen met behulp van je vingers om de draadjes samen te brengen.

6. Het kan enkele pogingen duren tegen dat je het volledig juist hebt, maar vroeg of laat zal het hele gaatje verdwijnen!

Kijk hieronder naar de video voor volledige instructies, waaronder ook een tweede optie om gaatjes te doen verdwijnen.

Wat ben ik blij dat ik op deze slimme truc ben gebotst! Het is zoveel gemakkelijker dan naald en draad.

Deel aub met iemand die deze slimme truc eveneens zou appreciëren!

Ouders laten hun 4-jarige op dagopvang en ontdekken dan de gruwelijke waarheid

Echtpaar laat 21-jarige hun baby dragen – hun echo laat ze naar adem snakken