in

Gaat het nog sneeuwen in januari? En hoe zit het na januari?

We hebben al wat voorzichtige vlokjes zien vallen, maar verder kunnen we deze winter amper een winter noemen. Het is namelijk best warm voor de tijd van het jaar.

Dit weekend wordt het een graad of acht, negen overdag. Normaal ligt de temperatuur in januari in ons land gemiddeld rond de 3,1 graden – een flink verschil dus.

Geen handschoenen nodig
Uit de wat uitgebreidere weersvoorspellingen blijkt dat er in de tweede helft van januari meer kans is op neerslag. Maar valt dat in de vorm van regen of van sneeuw? Helaas voor de liefhebbers van dat witte wereldje: het lijkt erop dat het de hele maand te warm blijft voor sneeuw.

Lees ook  Baby overleden na beet hond Diemen

Van 7 tot 20 januari lijkt de temperatuur óók net iets boven gemiddeld uit te komen. Bovendien is in de laatste dagen van deze maand de kans op sneeuw vrij klein, voor zover het mogelijk is om dat nu al te zeggen, omdat het dan ook zacht wordt. Het blijft qua temperatuur een beetje zoals het nu is: rond de 6 graden. Hoewel de kans op sneeuw vrij klein is, wordt het wel nat, deze maand. Je kunt, kortom, de rest van januari beter je paraplu meenemen dan je handschoenen.

Lees ook  Realityster in hartje Amsterdam overvallen en brutaal in elkaar geslagen

Maart
En hoe het dan zit, daarna? Of we in februari of maart nog een pak krijgen, is helemaal lastig te zeggen. Maar je weet maar nooit. Sneeuwfanaten: gewoon blijven hopen. Winters weer met vorst en sneeuw is juist in maart mogelijk, omdat het volgens het KNMI een overgangsmaand is van de winter naar de lente. Met een gemiddelde temperatuur van 4,7°C tegen normaal 6,2 °C was maart vorig jaar nog bijzonder koud.

Samantha verandert wéér van look.

Heftig: dit beeld laat zien wat alcohol doet met je tanden